Florentin Pandele loveşte din nou. La trei ani după ce s-a urcat cu picioarele pe o catedră, ca să le vorbească elevilor în prima zi de şcoală, astăzi, primarul din Voluntari s-a urcat pe un scaun în faţa elevilor, la începerea noului an şcolar. 

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, a simţit nevoia să se urce pe un scaun, în această dimineaţă, în timpul discursului ţinut în faţa elevilor, profesorilor şi părinţilor, la început de an şcolar.

Articolul continua dupa recomandari

Imaginile surprinse la o şcoală din Voluntari, în această dimineaţă, au fost publicate pe Facebook şi au stârnit critici aspre din partea oamenilor.

Florentin Pandele s-a urcat pe catedră, în 2016

Primarul din Voluntari nu pare să fi fost afectat de comentariile acide ale oamenilor de acum trei ani, după ce s-a urcat pe catedră cu picioarele, tot la început de an şcolar.

Florentin Pandele a explicat atunci că a făcut acel gest pentru că "erau 2000 de părinţi şi copii şi nu mă vedea lumea".

În 2016, Florentin Pandele s-a urcat pe catedră, ca să le vorbească elevilorVezi 2 imagini în Galerie

"M-am urcat cu picioarele pe catedră că erau 2000 de părinţi şi copii şi nu mă vedea lumea. Aşa mi-a dat mie prin cap. Nu aveam acolo nici măcar o scenă. Nu e prima dată când, vorbindu-le oamenilor, am căutat soluţii să mă audă lumea. Este una dintre cele mai mari şcoli din România, are 2300 de elevi. Am învăţat şi eu acolo din clasa a cincea până într-a opta.

Era o gălăgie în spate, difuzoarele nu erau foarte performante. Şi tot vorbeam, gălăgie în spate, am vrut să le transmit şi eu câteva mesaje, că mandatul ăsta e un mandat al calităţii în învăţământ. Venisem la şcoala asta puţin dezamăgit de faptul că nu se implică toată lumea de la părinte la elev. Când am ajuns aici şi am văzut atâta lume… Dacă puneau măcar jumătate de metru pătrat de scenă.

Să mă urc la etajul I şi să le vorbesc de acolo, am zis că nu dă bine, aminteşte de alte vremuri. Am luat puţin faţa de masă, am dat-o la o parte şi m-am ridicat pe masa aia. Eram conştient că oamenii poate zic, domne, omul e nebun. Dar m-am gândit că dacă văd oamenii uite, domne, primarul pe masă, poate mă ascultă ce le spun.

Şi, de acolo, cu picioarele pe catedra aia, le-am spus următorul lucru: îi rog pe profesori şi pe directori să ducă prima dată în sălile de clasă părinţii, ca să conştientizeze cum arată şcoala la începutul anului şcolar, şcoli care se repară, iar după câteva luni de zile găsim picioare pe pereţi, uşi rupte, geamuri sparte. Ca să poată avea şi ei un termen de comparaţie. Cred eu că i-am pus pe gânduri”, afirma atunci Pandele, într-o declaraţie de presă.