Curtea de Apel Iaşi a prelungit cu încã 60 de zile măsura controlului judiciar luată pe numele lui Flavian Vidineac, vasluianul trimis în judecată pentru tâlhãrie şi viol.

Instanţa a decis prelungirea măsurii controlului judiciar, până la o sentinţă finală. În schimb, i-a impus o serie de obligaţii care, nerespectate, pot duce la înlocuirea mãsurii controlului judiciar cu o măsură mai dură privativă de libertate. 

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, Flavian Vidineac este obligat sã nu depãseascã limitele teritoriale ale judetului Vaslui, decât cu încuviintarea prealabilã a instanţei de judecatã, să nu se deplaseze în baruri, restaurante, cluburi, discoteci sau alte localuri cu acest specific, precum şi la terasele aferente acestora. De asemenea, nu are voie să se apropie de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia, de martori si sã nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale.

Vidineac trebuie si sã comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existentã, sã nu participe la niciun fel de manifestãri ori la alte adunãri publice, sã nu deţină, să nu folosească si să nu poarte nicio categorie de arme.

Pânã la aflarea unui verdict final, Vidineac va rãmâne sub control judiciarVezi 3 imagini în Galerie

Flavian Vidineac ar fi batjocorit o elevă în scara unui bloc din Vaslui

Flavian Vidineac este acuzat că, în iunie 2018, că a violat și tâlhărit o elevă de 17 ani, în timp ce aceasta se întorcea acasă.

Flavian Vidineac este acuzat că, în iunie 2018, că a violat și tâlhărit o elevă de 17 aniVezi 3 imagini în Galerie

Potrivit anchetatorilor, Vidineac și-a acostat victima în timp ce aceasta se îndrepta spre casă. A tras-o în spatele unui bloc și a obligat-o să întrețină raporturi sexuale cu el. Supărat că fata s-a opus, tânărul de 30 de ani și-a târât apoi victima în scara unui bloc, scrie vremeanoua.ro.

Acolo, spun anchetatorii, tânăra a fost scuipată, umilită și supusă la perversiuni sexuale. Agresorul i-ar fi furat victimei și telefonul mobil.

Fata a reușit să scape și a fugit acasă, ea sunând la 112 jpentru a anunța agresiunea. Vidineac a fost, în scurt timp, reținut de polițiști, magistrații dispunând atunci arestul preventiv.