Bogdan Ionel, un adolescent de 16 ani din Botoşani, a înjunghiat-o pe Petronela în pădurea Pacea, din Botoşani, iar procurorii au refăcut filmul crimei. Adolescentul asasin va fi supus unei expertize psihologice.

Petronela Mihalachi a fost găsită înjunghiată de 30 de ori şi dezbrăcată pe jumătate. Fata mersese în Pădurea de lângă oraş pentru o şedinţă foto, Bogdan Ionel fiind fotograf.

Articolul continua dupa recomandari

Valeriu Chihaia, procuror şef Parchetul Tribunalului Botoşani, a oferit primele declaraţii despre crimă: "Fapta a fost comisă de un minor în vârstă de 16 ani. Acesta se cunoscuse cu victima de ceva timp pe o reţea de socializare şi s-au întâlnit de mai multe ori pentru a-i face fotografii, pe care tânăra le posta pe conturile ei. Tot o astfel de întâlnire a avut loc şi în după-amiaza zile de 25 aprilie, însă între cei doi a izbucnit un conflict spontan, împrejurare în care tânărul a înjunghiat victima în diferite locuri vitale de mai multe ori cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, iar tânăra a decedat imediat. A fost ucisă în zona în care a fost găsită, erau şi urme de târâre pe câţiva zeci de metri."

Procurorul a mai spus şi că Bogdan Ionel va fi expertizat psihologic: "Şi-a motivat fapta printr-un conflict spontan, din nişte motive mai mult sau mai puţin puerile, urmează să fie examinat psihologic, în vederea unei expertizări psihiatrice medico-legale. Urmează să mai fie audiat. a târât-o câţiva meri, după ce a ucis-o."

Adolescentul, 16 ani, nu are tată, iar mama lui trăieşte în Italia, astfel că a fost asistat la audieri, conform legii, de un reprezentant al Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia copilului. 

Procurorii vor cere arestarea preventivă a criminalului.