Premierul Victor Ponta, Angela Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Elisabeta Lipa au venit sa vada primul film de lungmetraj care a adus Ursul de Aur in tara. Succesul filmului "Pozitia copilului" face ca Romania sa fie singura tara est-europeana premiata constant in ultimii ani la festivalurile de film din lume.

Insa Romania este tara europeana cu cele mai putine cinematografe. Romania are cel mai mic numar de spectatori de film. Suntem pe ultimul loc la capitolul dotari, dar pe primul loc la numarul de statuete si medalii. O ironie in stil romanesc. La fel si filmul. Are o tema universala tratata tot in stil romanesc.

Articolul continua dupa recomandari

Filmul romanesc premiat la Berlin vorbeste cu dramatism, dar si cu umor, despre relatia dintre o mama dominatoare si fiul ei adult.

Pe scurt, povestea filmului e urmatoarea: un tanar face accident de masina si omoara un copil. Mama sa, o arhitecta din inalta societate hotaraste sa intervina, ca sa-l salveze. De-aici, si titlul peliculei "Pozitia copilului", adica pozitia in societate a unui copil de bani gata sufocat de mama.

Filmul va intra in cinematografele romanesti pe 8 martie. "Pozitia copilului" va fi proiectat si in Franta, Germania, Austria, Elvetia, Benelux, Grecia, Serbia, Muntenegru, Australia, Noua Zealanda, Taiwan.