E alertă în Vaslui, unde un copil a fost răpit de lângă tatăl său, în trafic! Doi indivizi l-au smuls pe adolescent din maşină şi-au dispărut cu tot cu el. Deşi camerele de supraveghere au surprins momentul, răpitorii n-au fost prinşi.

Erau francezi, nu erau romani, m-au stans de gat, m-au lovit. Nici nu am observat ca copilul nu mai era in masina, mărturiseşte tatăl copilului.

Articolul continua dupa recomandari

Ziua, în amiaza mare, într-o intersecţie din Vaslui au loc scene desprinse parcă dintr-un film. Doi indivizi se apropie de o maşină care opreşte la o trecere de pietoni. În câteva secunde, unul deschide portiera şi smulge din interior un adolescent de 15 ani. Timp în care al doilea îl atacă pe tatăl său. 

Giani Țibuliac tatăl copilului:
Oamenii erau antrenati special. Au veniti imbracati in negru, cu ochelari, cu sepci in cap. amandoi in acelasi fel. 

Bărbatul este convins că fiul său a fost răpit la ordinul mamei, o româncă din Bârlad stabilită în Franţa, de care s-a despărţit în 2004. Trei ani mai târziu, femeia ar fi fugit cu copilul din ţară şi l-ar fi ţinut ascuns de tatăl său în tot acest timp. 

Giani Țibuliac tatăl copilului:
L-am gasit de patru luni si l-am luat, l-am adus in Romania. duminica am ajuns cu el in romania. de ce l-am luat? Pai copilul imi este incredintat mie pana la 18 ani. Ea are inclusiv decaderea din drepturile parintesti. 

Anica Ticiu, bunica băiatului:
Pana la sase ani, l-am crescut eu. De la sase ani, l-a rapit, exact ca acum! Macar sa dea o veste, ca este undeva, e sanatos. 

Rudele adolescentului spun că de câteva zile primesc mesaje de ameninţare de la mamă.  

Nicoleta Prapur matuşa băiatului:
A sunat-o pe fiica mea de mai multe ori. I-a trimis si mesaj vocal ca ii ia fetele, sa vada si ea cum e sa iti ia cineva copilul.

Poliţiştii au început căutările din momentul în care tatăl său a anunţat răpirea la 112. Au făcut filtre peste tot şi l-au dat în consemn la frontieră.

Ultima dată când a fost văzut, adolescentul era îmbrăcat în haine de culoare deschisă şi purta pantofi sport albi.