Noapte de foc în Mamaia! În cea mai aglomerată perioadă de pe litoralul românesc, un club a ars din temelii! Înăuntru erau mai mulţi angajaţi, iar unii dintre ei s-au salvat sărind de la ferestre. Flăcările uriaşe ameninţau să cuprindă şi alte localuri exclusiviste din partea de nord a staţiunii. Clubul făcut scrum are o istorie marcată de alte două incendii devastatoare şi două demolări cu scandal.

Martorii au dat alarma la ora unu şi 16 minute, în nordul staţiunii Mamaia. Flăcările uriaşe distrugeau din temelii clubul Silence, fostul Bamboo, şi riscau să se răspândească şi la celalalte localuri exclusiviste.

Articolul continua dupa recomandari

Clubul de lux era închis pentru petreceri şi funcţiona doar ziua ca beach bar. Înăuntru stăteau angajaţii, care aveau grijă de plaja din apropiere. În timpul incendiului, un tânăr s-a salvat sărind pe un geam.

Zeci de pompieri s-au chinuit să localizeze incendiul mai bine de trei ore. Doi dintre ei au fost trataţi de medici, din cauza intoxicării cu fum. Dezastrul ar fi pornit de la un aragaz lăsat nesupravegheat.

Incendiul s-a manifestat violent. După aprecierea noastră, a fost anunțat cu întârziere sau observat cu întârziere - Gheorghe Popa, comandant ISU Dobrogea

Flăcările au fost stinse spre dimineaţă. La răsărit, zona exclusivistă de pe litoralul românesc arăta ca după război.

Clubul Bamboo din Mamaia şi Bucureşti: trei incendii şi două demolări

Suntem în plin sezon estival, iar patronii cluburilor de lux se bazează pe încasări record în weekendul acesta. Clubul care a ars are o istorie de aproape 20 de ani marcată de incendii şi demolări.

Afacerea îi aparţine nepotului italianului Joshua Castellano, iar designerul Cătălin Botezatu şi-a asociat mereu imaginea cu localul, ridicat întâi în Bucureşti, pe malul lacului Tei. A fost distrus de flăcări, pentru prima dată, în iunie 2005.

Dacă maşinile de pompieri veneau în timp util, poate nu lua foc. Acum au luat foc 6 milioane de euro - Cătălin Botezatu, designer

Cătălin Botezatu acuza la acea vreme o mână criminală. În ianuarie 2017, 44 de oameni ajungeau la spital, după un al doilea incendiu, la aceeaşi locaţie.

Chiar dacă atunci patronii spuneau că cineva le-a incendiat intenţionat clădirea, totul s-a terminat după doi ani cu clasarea dosarului. Procurorii au stabilit că dezastrul a fost provocat de un scurtcircuit.

Nici clubul deschis în Mamaia nu a fost ferit de probleme. În 2011, a fost demolat cu buldozerele de autorităţi, pentru că nu avea autorizaţie de construcţie. Totul după ce, cu o vară înainte, Castellano îl demontase de bună voie, din acelaşi motiv - lipsa autorizaţiilor.

Clubul care a luat foc avea aviz de securitate la incendiu, dar nu avea autorizație de funcționare la incendiu, în schimb nu funcționa - Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea