Un nou LIVE pe Facebook la volan a dus. la moarte! O fetiţă de 9 ani a pierit după ce maşina în care se afla şi care circula regulamentar a fost lovită de un şofer teribilist care abia pornise transmisiunea în direct pe reţeaua de socializare. Tânărul de 31 de ani a murit şi el în impact, în timp ce alte patru persoane, printre care şi un copil de trei ani, toţi din maşina lovită, au ajuns la spital. Tragedia s-a produs sâmbătă seară, pe șoseaua care leagă Timișoara de vama Stamora Moravița.

Ora 21 şi 17 minute. Tânărul de 31 de ani goneşte cu o viteză fulgerătoare. 180 de kilometri la oră arată acul kilometrajului din bord. Totul transmis în direct, chiar de cel aflat la volan, pe Facebook. În câteva secunde de la pornirea telefonului, are loc impactul extrem de violent.

Articolul continua dupa recomandari

AURORA VOICILĂ, purtător de cuvânt IPJ Timiș: Este vorba de un bărbat care a condus un autoturism din direcţia Timişoara către Jebel, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un utilaj agricol ce se deplasa regulamentar în faţa sa, după care a ricoşat într-un autoturism care circula regulamentar din sens opus.

Traficul pe Drumul Naţional 59 e blocat pe ambele sensuri. Martorii sar în ajutor. În tot acest timp, live-ul "ucigaş" rămâne pornit.

De fapt, în urma impactului, şoferul a fost aruncat prin parbriz în afara maşinii. Tânărul a murit pe loc. Live-ul care l-a condus spre moarte a mai ucis, însă, şi o fetiţă de 9 ani. Era în maşina lovită pe contrasens, condusă de un bărbat de 40 de ani. Atât acesta, cât şi ceilalţi trei pasageri, printre care şi un băieţel de 3 ani, au ajuns la spital.

Șoferul obișnuia să se filmeze live la peste 200 de kilometri pe oră

Şoferul de 31 de ani era din Oraviţa. Era divorţat şi avea un copil. Pe pagina sa de socializare sunt numeroase astfel de clipuri în care se filmează când goneşte chiar şi cu mult peste 200 de kilometri la oră sau se întrece în curse periculoase.

Tot mai multe astfel de tragedii se întâmplă în România din cauza live-urilor pe Facebook. 15 oameni şi-au pierdut viaţa, până acum, în direct, în acest an.

În iulie, doi adolescenţi au murit, în Vrancea, pentru că şoferul era cu ochii în telefon şi nu la drum, iar maşina a intrat cu viteză într-un pod. Un accident simular s-a petrecut în luna iunie, îm Olt. Iar în primăvară, 9 români au murit pe o şosea din Ungaria, tot în timp ce şoferul era în live pe Facebook.

Observator a lansat atunci o petiţie - STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii, în parteneriat cu Poliţia Română. O petiţie în care s-au strâns peste 32 de mii de semnături şi prin care cerem blocarea live-urilor pe Facebook atunci când ele sunt raportate sau când sunt făcute în timpul mersului.