Alcoolul la volan a provocat dezastru şi pe o şosea din Constanţa unde un şofer băut a ucis doi baieti de 18 ani şi a rănit grav un altul. Într-o curbă, a pierdut controlul maşinii şi a spulberat autoturismul în care erau cei trei prieteni. Impactul a fost atât de puternic, încât ambele autovehicule s-au răsturnat pe câmp.

Două vieţi spulberate pe loc şi două maşini complet distruse. Atât a rămas pe drumul care leagă Tulcea de Constanţa după accidentul provocat în zori de un şofer băut.

Articolul continua dupa recomandari

La ora 5 dimineaţa, salvatorii au fost anunţaţi că cinci oameni au nevoie de ajutor. Patru ambulanţe şi două echipaje de pompieri au ajuns la locul tragediei.

ANCA CHIRIȚĂ, purtător de cuvânt ISU Constanţa: Din păcate, pentru cele doua persoane medicii au fost nevoiti sa constate decesul. Alte doua persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean Constanţa.

Cei doi tineri morţi aveau 18 ani. Erau prieteni şi mergeau spre Tulcea, împreună cu un al treilea adolescent, când o maşină le-a tăiat calea. La volan se afla un şofer de 22 de ani, care conducea cu viteză şi care a intrat pe contrasens într-o curbă. El a scăpat cu răni ușoare.

TATĂL ȘOFERULUI MORT: Nu mi-a zis absolut nimeni nimic! Ancheta e inca in desfasurare. Ceea ce stiu e că persoana care a provocat accidentul era baută.

Şoferul vinovat avea o alcoolemie de 0,61 în aerul expirat. După accident, a fost dus direct la audieri.

ANDREEA MUNTEANU, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: Politistii constanţeni au deschis un dosar de cerectare penala pentru ucidere din culpa si conducere sub influenta băturilor alcoolice.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi ar putea fi chiar arestat preventiv timp de 30 de zile, pentru că a luat două vieţi.