Două fete de 8 şi 9 ani dintr-un sat din judeţul Neamţ au fost la un pas să devine victimele unui pedofil! Individul le-a ademenit în casa lui cu dulciuri, după care a încercat să le dezbrace şi să le abuzeze. Fetiţele au reuşit să scape. Bărbatul, nu. Acum este în arest, fiind acuzat de corupere sexuală a unor minore.

'Le-a luat mâna pe după cap, le-a îmbrăţişat şi întâi a atacat-o, e cam dur spus, a pipăit-o. Fetiţa mea a rămas aşa, ca stânca, nu ştia ce se întâmplă cu ea. Şocată. După aia, văzând că fetele vor să plece, a cedat, dânsul le-a deschis poarta şi le-a trimis.', a povestit tatăl uneia dintre copile.

Articolul continua dupa recomandari

Fiica lui se juca împreună cu o fată în faţa porţii, lângă casa unde locuieşte suspectul. Bărbatul le-a invitat în curte să le dea dulciuri.

La poartă, avea două încuietori. Avea o încuietoare care era mai jos şi una care era mai sus. A blocat încuietoarea care era mai sus, ca fetele să nu aibă posibilitatea să descuie poarta, a mai povestit părintele.

Tatăl fetei povesteşte că l-a confruntat pe bărbat, dar acesta nu a recunoscut nimic. Abia când l-a ameninţat că sună la poliţie, individul ar fi căzut în genunchi şi le-ar fi cerut iertare. Dar nu a fost iertat.

Robert Costân, purtător de cuvânt IPJ Neamț: 

Cel bănuit de comiterea fapte, unbărbat de 53 de ani din Săbăoani, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corpere sexuală a minorilor.

Băbatul este căsătorit şi are un băiat major. Vecinilor nu le-a venit să creadă când au aflat.

El lucrează în Austria şi are o femeie frumoasă. Ce minte, nu pot să-mi dau seama. Eu n-aş fi crezut să facă aşa ceva, spun oamenii.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă între 1 şi 5 ani de închisoare.