O copilă de doar un an şi două luni a fost împuşcată în braţele mamei ei, româncă, în plină stradă, la Roma. Cerasela se luptă acum pentru viaţa ei, medicii fiind rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire. 

Tragedia s-a produs în apropiere de o tabără de romi din capitala Italiei, care a mai fost ţinta atacurilor xenofobe în trecut. Cerasela Lepădat, care pe 11 mai a împlinit un an, era în praţele mamei, când a fost împuşcată cu un pistol cu aer comprimat.

Articolul continua dupa recomandari

Iniţial, fetiţa a fost dusă de urgenţă la un spital din apropiere. A fost transferată apoi la cel mai bun spital de pediatrie din Italia, unde a fost operată, iar glonţul i-a fost scos din corp. Mama Ceraselei, Ştefana, e şi ea internată alături de micuţă. 

Vezi 2 imagini în Galerie

Reprezentantul Asociaţiei Românilor din Italia a explicat că exista o tensiune continuă din cauza numărului tot mai mare de migranţi şi a povestit că la Roma s-au început un val de raiduri în taberele acestora.

Autorităţiile italiene speră că incidentul în care a fost rănit bebeluşul este un caz izolat, iar tensiunile nu vor escalada în perioada urmatoare. Poliţia nu are încă un suspect şi anchetează cazul, încercând să găsească mai mulţi martori. A fost audiat şi tatăl Ceraselei, Nicolae Oţet.