Adriana Feraru, fetița ucisă în Dâmbovița, a fost răpită la doar 350 de metri de casă, au transmis șeful IPJ Dâmbovița și șeful Parchetului Dâmbovița, într-o conferință de presă. Fetița a fost luată cu o mașină de ucigaș.

Prim Procurorul Mihai Dincă, șeful Parchetului Dâmbovița, a explicat duminică seară, într-o conferință de presă, că în urma vizionării camerelor de supraveghere din Gura Șuții, anchetatorii au reușit să găsească momentul când fetița de 11 ani a dispărut.

Articolul continua dupa recomandari

Fetița a fost răpită la 350 de metri de casă

Astfel, imediat după ce a plecat de la școală, Adriana Mihaela Feraru a fost răpită când se afla la doar 350 de metri de casă. Era ora 17.16 minute, iar fetița ar fi fost singură în acel moment, pe stradă, în Gura Șuții. A fost luată în mașină de ucigaș, care apoi a plecat cu ea.

”Se pare că a avut neșansa să apară în momentul în care el fix trecea prin zonă”, a spus șeful IPJ Dâmbovița, Sorin Păun.

”Și să rămână singură, pentru că a rămas singură, la un moment dat”, a completat procurorul Mihai Dincă.

Copila a fost ucisă la o jumătate de oră după răpire

Șeful Poliției din Dâmbovița a spus că există și informații  despre modul cum a fost luată în mașină fetița de 11 ani. Anchetatorii au mai spus că, tot în urma vizionării camerelor de supraveghere, au ajuns la concluzia că, în momentul în care părinții au anunțat dispariția, vineri, la ora 19.33, Adriana Feraru nu mai era în viață.

”La momentul acesta, datele de anchetă pe care le avem indică, cu certitudine, faptul că fetița a fost ucisă la un interval de maximum de 30 – 35 de minute de la momentul în care ea a fost răpită, adică undeva în jurul orei 17 și 16 minute”, a declarat procurorul Mihai Dincă.

Trupul fetiței a fost acoperit de ucigaș

La conferința de presă, șeful IPJ Dâmbovița a dezvăluit că anchetatorii au avut nevoie de mai bine de 24 de ore pentru a reconstitui ce a făcut principalul suspect și pentru a identifica zona unde se afla corpul fetiței.

”Aseară (sâmbătă - n.r.), în jurul orei 23.00, am avut certitudinea că am stabilit traseul”, a declarat comisarul șef Sorin Păun.

Fetița a fost găsită duminică, pe un câmp din comuna Produlești, aflată la aproximativ 3 kilometri de Gura Șuții.

”A fost găsită de noi, pe jos. Elicopterul ne-a ajutat indirect, pentru că a dezvelit trupul fetiței. Era acoperit cu ceva”, a declarat șeful IPJ Dâmbovița.

Suspectul principal este liber

Procurorul Mihai Dincă a confirmat că trupul neînsuflețit prezenta urme de violență, dar este nevoie de rezultatele autopsiei pentru a stabili dacă au fost provocate de răpitor sau, după moarte, de animalele sălbatice.

Surse din anchetă au declarat însă că se pare că fetița de 11 ani a fost sugrumată și există suspiciuni că a fost bătută și abuzată.

În cadrul conferinței de presă s-a vorbit doar despre un cerc de suspecți, inclusiv un cetățean străin. Procurorul Mihai Dincă a vorbit despre un suspect principal, însă nu a furnizat și alte informații. Surse din anchetă spun însă că este vorba despre un olandez, care ar fi părărsit România sâmbătă.