Fetiţa din Zalău, care a murit după ce a căzut dintr-un microbuz, stătea pe un scaun fără spătar, în partea din spate a microbuzului, iar în maşină erau foarte multe persoane, şoferul luând pasageri în plus.

Microbuzul nu era unul destinat exclusiv transportului de şcolari, aşa cum s-a specificat iniţial, fiind o maşină privată, destinată transportului de persoane.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţia susţine că şoferul nu a asigurat închiderea uşilor şi avea pasageri în plus

Uşile din spate ale microbuzului nu ar fi fost asigurate corespunzător de şoferul microbuzului, susţin poliţiştii, iar fata a căzut din mers, lovindu-se cu capul de asfalt. Medicii au încercat să o salveze, însă fetiţa nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

"În data de 19.02.2019, ora 14:37, pe Bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalau, un bărbat de 57 ani, din Zalău, in timp ce conducea microbuz transport persoane, cursa regulata, nu a asigurat inchiderea usilor din spate, moment în care o minora, pasagera in microbuz,  s-a dezechilibrat si a cazut in spatele microbuzului, pe partea carosabila", transmit poliţiştii.

De asemenea, poliţiştii menţionează că microbuzul era foarte aglomerat, şoferul având călători în plus faţă de capacitatea legală de transport.

Fetiţă de 11 ani moare la Zalău, după ce cade dintr-un microbuz aflat în mers

Evenimentul a avut loc în zona Astralis din Zalău, după ce uşa din spate a unui microbuz s-a deschis în mers, iar fetiţa a căzut, lovindu-se cu capul de asfalt.

Şoferul nu a observat, însă copiii au început să strige către şofer, iar acesta a tras pe dreapta şi a sunat la 112.

Fetiţa de 11 ani a fost preluată în ambulanţă, în stare foarte gravă, iar medicii i-au acordat îngrijiri medicale, însă copila a decedat ulterior, din cauza rănilor foarte grave.

Şoferul nu a putut explica motivul pentru care uşa microbuzului s-a deschis în mers, provocând moartea unui copil de 11 ani.