O fetiţă în vârstă de 3 ani a murit la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfânta Maria" Iaşi, după ce a fost internată cu sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E. Coli.

DSP Iaşi a deschis o anchetă în acest caz, specialiştii prelevând probe de apă şi alimente de la familia fetiţei, încercând să afle de unde a luat copilul bacteria.

Articolul continua dupa recomandari

O fetiţă de 3 ani a murit la un spital din Iaşi 

Un copil de 3 ani a decedat la spital, în Iaşi, unde fusese internată de câteva zile cu sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E. Coli.

DSP Iaşi a deschis o anchetă prin care încearcă să afle cum s-a infectat fetiţa cu bacteria respectivă, bănuiala specialiştilor îndreptându-se către apa sau alimentele consumate de copil.

"Am trimis acasă la familia fetiţei o echipă de epidemiologi care a recoltat probe de alimente, de apă. În gospodărie aveau şi fântână cu apă, iar membrii familiei au spus că nu consumau decât apă îmbuteliată. Am trimis probe şi la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Ancheta este în desfăşurare, iar luni vom avea rezultatele preliminare”, a informat Directorul DSP Iaşi, Liviu Stafie.