Imagini şocante publicate pe Facebook, la 8 zile după ce 9 români au murit într-un cumplit accident pe o şosea din Ungaria, vinovat fiind un şofer care făcea live pe reţeaua de socializare în timp ce era la volan.

În înregistrare, o fetiţă de 6 ani şi 3 luni este filmată când stă pe scaunul șoferului și conduce o mașină pe câmp. Copila abia atinge cu picioarele pedalele mașinii, reuşind cu greu vadă drumul.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 4 imagini în Galerie

Pe scaunul din dreapta se află tatăl fetiţei, care se aude cum o încurajează să apese pedala de acceleraţie şi care ar fi transmis live pe Facebook întreaga „cursă”.

„Am mânat faină? Mi-s singură pe scaun, uită-te!”, se aude copila în înregistrare.

Mama fetiţei a declarat pentru presa locală că filmarea a fost făcută miercuri, 30 mai, în jurul orelor 17.00-18.00, în satul Galșa, comuna Șiria. 

Din spusele femeii, tatăl nu are permis de conducere și nu e pentru prima dată când o lasă pe fetiță să conducă mașina. 

Petiţie împotriva LIVE-urilor pe Facebook, la volan

Alături de Poliţia Română, echipa Observator a lansat petiţia "STOP live pe facebook la volan! Dă like vieţii".

Deja s-au strâns peste 28.000 mii de semnături şi sute de comentarii de susţinere.

Vezi 4 imagini în Galerie

Petiţia o găsiţi pe petiţieonline.com. 

Semnaţi şi distribuiţi dacă susţineţi acest demers pentru viaţă!

Petiţia va fi înaintată facebook online pentru o monitorizare mai rapidă a acestor raportări. De ce? Pentru ca astfel de imagini să nu mai existe! Pentru că, dacă şoferul vinovat de tragedia din Ungaria în care au pierit 9 oameni nu făcea live pe Facebook la volan sau era raportat, 18 de copii încă ar mai fi avut părinţi.