Imagini şocante publicate pe Facebook, la 8 zile după ce 9 români au murit într-un cumplit accident pe o şosea din Ungaria, vinovat fiind un şofer care făcea live pe reţeaua de socializare în timp ce era la volan.

În înregistrare, o fetiţă de 6 ani şi 3 luni este filmată când stă pe scaunul șoferului și conduce o mașină pe câmp. Copila abia atinge cu picioarele pedalele mașinii, reuşind cu greu vadă drumul.

Articolul continua dupa recomandari

Pe scaunul din dreapta se află tatăl fetiţei, care se aude cum o încurajează să apese pedala de acceleraţie şi care ar fi transmis live pe Facebook întreaga „cursă”.

„Am mânat faină? Mi-s singură pe scaun, uită-te!”, se aude copila în înregistrare.

Mama fetiţei a declarat pentru presa locală că filmarea a fost făcută miercuri, 30 mai, în jurul orelor 17.00-18.00, în satul Galșa, comuna Șiria. 

Din spusele femeii, tatăl nu are permis de conducere și nu e pentru prima dată când o lasă pe fetiță să conducă mașina. 

Petiţie împotriva LIVE-urilor pe Facebook, la volan

Alături de Poliţia Română, echipa Observator a lansat petiţia "STOP live pe facebook la volan! Dă like vieţii".

Deja s-au strâns peste 28.000 mii de semnături şi sute de comentarii de susţinere.

Petiţia o găsiţi pe petiţieonline.com. 

Semnaţi şi distribuiţi dacă susţineţi acest demers pentru viaţă!

Petiţia va fi înaintată facebook online pentru o monitorizare mai rapidă a acestor raportări. De ce? Pentru ca astfel de imagini să nu mai existe! Pentru că, dacă şoferul vinovat de tragedia din Ungaria în care au pierit 9 oameni nu făcea live pe Facebook la volan sau era raportat, 18 de copii încă ar mai fi avut părinţi.