Festivalul Rock the City îi aduce în acest an pe cei de la The Cure, celebrii Editors şi mulţi alţii. Cei de la The Cure vin pentru prima dată pe pământ românesc. Şi mai este ceva ce trebuie să ştiţi despre ei.

Ca un detaliu de backstage, ce credeţi că au cerut staff-ului de la hotel? Cărţi poştale!  În vreme ce alţi artişti au cine ştie ce pretenţii de vedete, ei vor practic vederi. Vederi pe care să le scrie de mână. Şi să le trimită probabil cunoscuţilor. 

Articolul continua dupa recomandari

Monica Apostol: Festivalul Rock the city aduce în premieră o trupă care nu a mai fost şi era foarte aşteptată în România, britanicii de la The Cure. CUT 13.30 Un concert de come-back care prefigurează apariţia unui nou album de studio.

După 41 de ani de la lansarea lor, The Cure ajunge şi în România. Ei sunt cei care la începutul anilor 90 înnebuneau fanii cu melodia "Friday I'm in love".

Recent, trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, ceea ce înseamnă validarea notorietăţii ei.

Şi tot atunci, a anunţat că vor intra pe piaţă cu un nou album. Este posibil să fie ultimul, după cum declara solistul.

Şi a fost înregistrat în acelaşi studio unde legendara trupă Queen a înregistrat Bohemian Rapsody.

Monica Apostol:  Este un soi de post punk si au fost intr-un fel promotorii ghotic rock-ului. Ei nu doresc sa fie incadrati in acest gen de muzica pentru ca, cum am spus, sunt foarte personali prin muzica pe care o abordeaza. Editors, o alta trupa britanica, cu notorietate deja se alatura concertului The Cure. Vor pregati un playlist special pentru acest concert. Ramane sa vedem si sa ascultam.  Ei abordeaza un soi de indie alternative rock sunt şi ei foarte personali, de aceea se combină foarte bine cu cei de la The Cure.

Şi dacă tot am ajuns la organizatori, i-am intrebat, bineînţeles şi detalii de backstage. Aşa am aflat că cei de la Editors:

Monica Apostol: Au cerut în camera de hotel playstation, iar cei de la The Cure si ei m-au surprins intr-un mod foarte placut, au solicitat 6 carti postale cu timbru pentru a fi expediate in Marea Britanie. Iar in rest, miere, fulgi de porumb platou cu carne rece, brânzeturi şi murături.

În afara de Editors si the Cure, luni, în Piaţa Constituţiei din Capitală, vor mai urca pe scena si irlandezii de la God is an Astronaut, romanii de la Coma si Days of confusion. Concertul începe la ora 15.