Festivalul de Film de la Berlin şi-a desemnat aseară câştigătorii, în cadrul unei ceremonii cu mare fast. Ursul de Aur al celei de-a 69-a ediţii a Berlinalei a fost acordat peliculei "Synonymes", în regia israelianului Nadav Lapid. Nici lungmetrajul "Monştri", regizat de Marius Olteanu nu a plecat acasă cu mâna goală. Echipa românilor a primit distincţia din partea unui juriu al publicului. ​

Ursul de Aur pentru cel mai bun film merge către Synonyme! În regie lui Nadav Lapid, produs de Saïd Ben Saïd si Michel Merkt.

Articolul continua dupa recomandari

Nadav Lapid, regizorul filmului "Synonyme" a mulţumit întregii echipe şi colaboratorilor, dar şi familiei sale. I-a dedicat mamei sale trofeul câştigat. Ea a montat pelicula şi a murit în timp ce lucra la film. Seara a fost una plină de emoţie şi multe merite recunoscute.

Juriul Internaţional a hotărât câştigătorii râvnitului Urs de Aur şi a Urşilor de Argint dintre cele 17 filme înscrise anul acesta în competiţia de la Berlin. La ediţia cu numărul 69, România a fost reprezentată de filmul Monştri, în regia lui Marius Olteanu.

Lungmetrajul a fost recompensat cu Premiul juriului cititorilor cotidianului german Tagesspiege. Spre deosebire de anul trecut, atunci când românii au fost vedetele festivalului de film de la Berlin, cu filmul "Nu mă atinge-mă", desemnat marele câştigător al Ursului de Aur.

Directorul festivalului, Dieter Kosslich s-a retras de la conducerea Berlinalei după 18 ani în funcţie şi şi-a luat rămas-bun în aplauzele a mii de oameni.