Iarna s-a reîntors oficial la Sibiu miercuri seară, fulgi mari începând să cadă peste oraş din jurul orei 22.30. Ninge şi astăzi în municipiu, aşa că, dacă ați puns în cutii ghetele de iarnă și ați ascuns mănușile și gecile mai groase, ar fi bine să le căutați.

Meteorologul Udo Reckerth de la Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu spune că acesta este un fenomen rar întâlnit primăvara, ultima dată ningând aici, în data de 20 aprilie, în urmă cu 21 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

"S-a mai întâmplat în istorie să mai ningă în 20 aprilie în 1996. Eu știu și în luna mai că a mai nins. (...) Nu este ceva normal", a spus Udo Reckerth.

În Sibiu ninsoarea nu a afectat traficul rutier sau pe cel aerian, potrivit Poliției Județene și reprezentanților Aeroportului Internațional din municipiu.

Cel mai mult a nins în județul Sibiu, în ultimele 24 de ore, în stațiunea Păltiniș, unde stratul de zăpadă este de 11 centimetri. 
Pe drumul spre Păltiniș se circulă în condiții optime, chiar dacă pe alocuri mai sunt și porțiuni acoperite de zăpadă. În stațiune stratul de omăt este unul destul de consistent.