Femeile care au supravieţuit accidentului cu 10 morţi din Ialomiţa nu îşi amintesc nimic din nenorocire. Ele au fost vizitate de ministrul Sănătăţii şi au încercat să povestească ce s-a întâmplat sâmbătăd e dimineaţă.

8 femei din Munteni-Buzău au murit sâmbătă de dimineaţă, alte 7 din aceeaşi localitate fiind rănite grav, după ce microbuzul care le aducea la Bucureşti, la muncă, a fost lovit de un TIR intrat pe contrasens. Cele 7 victime rănite sunt internate în spitalele din Bucureşti, 6 dintre ele, una la Slobozia.

Articolul continua dupa recomandari

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat, luni, şase dintre cele şapte victime ale accidentului produs, sâmbătă dimineaţă, în judeţul Ialomiţa. Femeile rănite sunt internate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni", cea de-a şaptea victimă fiind la spitalul din Slobozia. 

Din cele şase femei internate la Bucureşti, patru se află încă în Secţiile de Terapie Intensivă ale unităţilor medicale, iar una în Secţia de Chirurgie Plastică.

"Starea lor este bună, stabilă, sunt detubate şi conştiente. Am vorbit cu toate, inclusiv cu fata de 19 ani care e mai grav. Medicii spun că se vor recupera. Am vorbit cu ele si cu cadrele medicale care le îngrijesc despre accident, dar si despre tratamentul medical necesar, pe care îl primesc. Mi-au spus că au simţit doar o bubuitură şi că de atunci nu-şi mai aduc aminte. Și m-a surprins optimismul lor. Cea de 19 ani mi-a spus că îi e dor de mamă.", a declarat Sorina Pintea.

Între timp, luni a fost înmormântată una dintre victimele accidentului soldat cu 10 morţi şi 7 răniţi, Viorica Moise. Zilele viitoare vor fi conduse pe ultimul drum şi celelalte 8 victime din localitatea Munteni Buzău, între care şi şoferul microbuzului.

Sâmbătă dimineaţă, un microbuz plin cu femei care mergeau la serviciu în Bucureşti a fost izbit violent de un TIR, care a pătruns pe contrasens. În urma accidentului, zece persoane au murit, între care şi şoferii celor două maşini. Şapte persoane sunt internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, Spitalul de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Bagdasar Arseni.

15 copii au rămas orfani în urma accidentului.

Primăria din Munteni Buzău a decretat trei zile de doliu în memoria victimelor. La intrarea în localitatea Munteni Buzău, localnicii au pregătit un altar de flori şi coroane, în memoria celor 9 localnici, 8 femei şi şoferul microbuzului, care au murit în accident.