Un accident şocant a provocat panică la metrou. O femeie a ajuns pe şine, în tunel, şi nimeni nu a observat pericolul. Când s-a declanşat alerta, era prea târziu. Trenul a spulberat-o. Au urmat zeci de minute de haos în subteran. Staţia de la Piaţa Romană a fost chiar închisă. Cel mai probabil, femeia s-a sinucis, spun anchetatorii. Însă, tragedia ridică mari semne de întrebare cu privire la măsurile de siguranţă care ar trebui luate.

”La Piaţa Romană a avut loc o sinucidere. Vă rog permiteţi închiderea trenului şi reluarea circulaţiei”. Este anunţul şocat pe care călătorii l-au auzit la staţia de la Piaţa Romană puţin după ora 16.00.

Articolul continua dupa recomandari

Traficul a fost complet blocat pe magistrala Pipera-Berceni, după ce ehipajele de urgenţă au fost anunţate că o persoană a fost lovită în tunelul din subteran.

O femeie a coborât pe şine şi nici de aceasta dată nu a putut fi observată la timp, pentru a fi salvată, deşi în staţii există camere de supraveghere.

Pompierii au încercat minute în şir să scoată victima de sub roţile trenului.

IONUT OLARU, medic: Nu a fost cazul sa oferim prim ajutor, din neferiocire leziunile au fost incompatibile cu viata.

Trupul femeii va fi supus autopsiei la Institutul de Medicina Legală. Pe tot timpul intervenţiei salvatorilor s-a circulat pe o singură linie. Iar peroanele s-au transformat în furnicare.

Iar pentru câteva minute, la Piaţa Romană, staţia a fost închisă complet, iar oamenii nu au mai fost lăsaţi să coboare în subteran.

În urmă cu nici două luni un tânăr de 18 ani a fost găsit mort tot într-un tunel, la staţia de metrou Republica. Atunci tânărul a mers prin subteran mai bine de 200 de metri fără ca cineva să îl observe. Si atunci victima a fost filmată în timp ce cobora de pe peron, pe liniile de tren. De mai bine de un an autoritatile vorbesc desore instalarea unor panouri speciale de protectie pe marginea peroanelor, astfel încât pasagerii să nu mai poată ajunge pe sine şi nici să cadă în faţa trenurilor.

Acestea există în mai multe oraşe europene. La noi nu au fost găsite încă fondurile necesare.