Cazul unei femei din Slobozia, în vârstă de 45 de ani, care a murit de gripă, a intrat în atenția procurorilor, după ce s-au descoperit posibile indicii spre o greșeală a cadrelor medicale.

Conform unui comunicat al Spitalului Judeţean de Urgenţe, se aşteaptă rezultatele necropsiei pentru stabilirea exactă a cauzelor care au dus la decesul femeii.

Articolul continua dupa recomandari

Femeia a venit la spital, dar a fost trimisă acasă, de 2 ori

Femeia de 45 de ani s-a prezentat în datele de 13 şi 14 ianuarie la Unitatea de Primiri Urgenţe din Slobozia acuzând stare generală proastă, dar a fost trimisă acasă cu recomandarea de tratament la domiciliu.

După 3 zile, în seara zilei de 17 ianuarie, bolnava a sunat la Ambulanţă, dar echipajul medical nu a putut să-i acorde ajutorul de urgenţă.

Femeia a murit după 3 zile

Sosirea celui de-al doilea echipaj, cu medic, a fost tardivă, constatându-se decesul.

Iniţial, diagnosticul cadrelor medicale a fost de viroză respiratorie, iar ulterior decesului s-a făcut un test rapid privind existenţa virusului gripal, care a ieşit pozitiv, informează presa din Ialomița.

Conform normelor actuale, la depistarea virusului gripal pacienţii se internează pentru supraveghere medicală, o măsură care ar fi făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte şi în cazul femeii de 45 de ani.