Acuzaţii grave după ce o femeie de 80 de ani a căzut de la etajul şapte al unui bloc aflat în reabilitare, în Bucureşti. Muncitorii au tăiat balustradele balcoanelor, astfel că femeia, care suferea de Alzheimer, n-a mai avut de ce să se sprijine când a ieşit să ia aer. Rudele au găsit-o moartă, pe schele. Şi nu e singurul accident din bloc, spun locatarii.

Reabilitarea blocului începuse de două săptămâni, când a avut loc accidentul. Muncitorii au montat schelele şi au decupat balustradele de la balcoane. Femeia de 80 de ani care ieşise la aer, la etajul 7, nu a mai avut de ce să se sprijine.

Articolul continua dupa recomandari

Alexe Ciobotaru, nepotul femeii: Eram în casă cu bunica, verişoara şi mama mea. Verişoara a sesizat că este lipsa bunicii în casă

Femeia a fost găsită inconştientă, pe schele, în dreptul etajului doi al imobilului. A murit după şase ore, la spital. Muncitorii au luat imediat măsuri. 

Bătrâna ar fi ieşit pe acest balcon, iar la doar cinci ore după producerea accidentului au fost montate aceste plăci de lemn menite să nu permită nimănui accesul pe placa de beton neasigurată: "Exact după ce le-au tăiat, s-a întâmplat accidentul şi când au auzit problema, au venit şi au montat astea".

Locatarii susţin că nu e singurul accident tragic din blocul aflat în reabilitare. O familie şi-a pierdut câinele care a căzut de la etaj: "Dar putea să iasă un copil, foarte bine. Copilul este imprevizibil. Putea să iasă. Şi? Se ducea în abis, unde?".

Rudele femeii cer ca vinovaţii să plătească. 

Alexe Ciobotaru nepotul femeii: Din partea firmei nu ne-a contactat nimeni, din partea autorităţilor nu ne-a contactat nimeni. Din partea Secţiei 21, după ce am dat declaraţii, nu ne-a mai contactat nimeni

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. Firma care se ocupă de reabilitare a reacţionat printr-un comunicat: "Ne-am manifestat și ne manifestăm în continuare disponibilitatea de a colabora cu organele abilitate. Menționăm faptul că în cadrul companiei există instrucțiuni proprii de securitate și lucru în care sunt prevăzute măsuri de prevenire și protecție".