Alertă în Alexandria, după o serie de atacuri de o violenţă extremă. Două femei au fost urmărite, bătute cu sălbăticie şi jefuite în plină stradă într-un interval de 15 minute. Una dintre victime, angajată la Inspectoratul Şcolar Judeţean, a fost rănită grav şi este internată la un spital din Bucureşti. Agresiunile au avut loc la câteva străzi distanţă. Grav este că autorul sau autorii nu au fost identificaţi nici la două zile după atac, deşi anchetatorii au imagini surprinse de camerele de supraveghere.

Indiciile agresiunilor arată acelaşi mod de operare. Victimele au fost alese la întâmplare, iar vizate au fost femeile. Agresorul a acţionat seara, în întuneric, pe străzi puţin populate. O mamă a fost atacată în timp ce se întorcea de la cumpărături.

Articolul continua dupa recomandari

Chiar la intrarea în scară, la doi paşi de sediul Poliţiei, femeia de 37 de ani a fost lovită cu brutalitate de la spate şi pusă la pământ. Individul a fugit cu portofelul în care avea doar 20 de lei. La audieri, victima le-a spus anchetatorilor că bărbatul era înalt şi avea capul acoperit cu glugă. Şi că, după tâlhărie, ar fi încercat şi să o violeze.

”Ea a a avut puterea. De fapt, s-a desprins şi a urcat la etajul trei, unde stă. Are un băieţel de patru ani care pur şi simplu am înţeles că a observat-o pe mamă chiar în momentul ăla”, spune un vecin.

15 minute mai târziu, un alt apel la 112 anunţa un jaf cu violenţă. O femeie de 53 de ani, angajată la Inspectoratul Şcolar Judeţean, a fost lovită din spate cu pumnii până când a leşinat. Victima s-a trezit la spital, în stare gravă.

Femeia mergea spre casă singură. Individul a atacat-o din spate şi a lăsat -o inconştientă la pământ. I-a furat geanta, cu tot ce avea în ea şi s-a făcut nevăzut. Cineva care trecea cu maşina a văzut-o pe victimă şi a sunat la 112.

CRISTINA MARCOVICI, director medical la Spitalul Alexandria: În urma investigaţiilor, pacienta a fost transferată către Neurochirurgie, spitalul municipal Bucureşti.

Sunt aproape două zile de când teroarea a cuprins oraşul Alexandria. Cele două atacuri au avut loc într-un interval scurt, pe două străzi paralele, situate în aceeaşi zonă. Poliţiştii au un cerc de suspecţi şi verifică dacă agresiunile au vreo legătură.

DANIELA PĂȘU, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman: Au fost întocmite două dosare penale în care se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor. Există un cerc de suspecţi. Au fost audiate mai multe persoane, cu precizarea că din datele existene până în momentul acesta, nu se poate stabili o legătură între cele două infracţiuni. Au fost vizualizate imagini de pe camere de supraveghere, actvităţile continuă.

Un alt jaf cu violenţă a avut loc într-o comună din acelaşi judeţ. Doi oameni au fost bătuţi de patru hoţi cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani. Unul dintre infractori a fost reţinut.