Dispariţia unei copile de 12 ani din municipiul Codlea a pus pe jar autorităţile din judeţul Braşov. Salvatorii au activat Planul Roşu, iar în paralel cu căutările din teren, acţiunea a ajuns până la un procuror care şi-a dat acordul pentru localizarea telefonului fetei. Astfel, în câteva ore, minora a fost găsită. departe de casă, însă. Oamenii legii au depistat-o în Bucureşti, acolo unde aceasta fugise pentru a se întâlni cu iubitul pe care şi-l făcuse. pe Internet.

Când părinţii fetei au văzut că nu mai vine acasă după cursuri, au sunat la 112.

Articolul continua dupa recomandari

”Hainele erau cotrobăite, toate date peste cap, că şi-a luat haine de acolo. Are telefonul şi încă două a mai luat. Şi certificatul de naştere l-a luat. Şi i-a luat din portofel, ea zice că cinci milioane”, spune bunica fetei.

Familia avea totuşi o pistă. Bănuiau că fata ar fi putut fugi la prietenul ei, un tânăr despre care nu ştiau nimic.

Autorităţile s-au mobilizat de urgenţă. La desfăşurare de forţe s-au alăturat inclusiv 30 de taximetrişti.

Poliţiştii au reuşit apoi să obţină un mandat de la procuror prin care au localizat telefonul copilei. Aşa au găsit-o.

ALINA IVAN, purtător de cuvânt al IPJ Brașov: Minora a fost depistată pe raza municipiului Bucureşti. Din primele verificări poliţiştii au stabilit faptul că aceasta nu a fost victima niciunei infracţiuni.

PAUL MÂNZALĂ, Poliția Locală din Codlea: Un copil un pic mai necooperant şi nedeschis vis-a-vis de relaţia cu părinţii, au avut ceva probleme. A dispărut pur şi simplu. Ar fi venit la un băiat despre care părinţii ştiu că vorbeşte pe internet de vreo 2 ani, dar pe care nu l-a cunoscut fizic niciodată.

După auderi, părinţii au venit de la Braşov pentru a o lua pe minoră acasă.