Anchetă de proporții în București după ce un copil a murit, iar părinții lui ar fi orbit după ce au mâncat shaorma. Autoritățile au închis fast-food-ul, iar procurorii au deschis o anchetă de moarte suspectă.

Potrivit unor surse, inspectorii Direcției de Sănătate Publică și cei ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au prelevat probe și fac analize asupra tuturor produselor comercializate în shaormeria din zona Vergului din București.

Articolul continua dupa recomandari

O primă ipoteză luată în calcul este cea a unei toxiinfecții alimentare severe.

De asemenea, procurorii așteaptă necropsia copilului, expertiză care va stabili cu exactitate cauza morții.

Tragedia a început miercuri seară, atunci când cei doi soți, împreună cu fiul lor, care locuiesc în Pantelimon, au mers la un fast-food din București pentru a mânca shaorma.

Joi dimineață, copilul s-a simțit foarte rău, iar părinții au sunat la numărul de urgență 112. Copilul a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase Colentina, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

De asemenea, potrivit unor surse citate de mass-media, părinții copilului ar fi orbit, însă această informație nu a fost confirmată de autorități.