Membri unei familii din Vâlcea s-au dus dărâmaţi să-şi ia moarta acasă şi au găsit-o în spital, unde o asistentă o hrănea cu linguriţa. Femeia era vie, dar ei fuseseră chemaţi la morgă, să-şi ridice decedata.

Vineri, 11 ianuarie, Breazu Maria, în vârstă de 70 de ani, din comuna Măciuca, s-a simțit rău din cauza unei infecții pulmonare. În aceeași zi, ea fost dusă la Spitalul Drăgășani, de unde a fost transferată la Spitalul de Urgență Vâlcea, la Secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI), sub supravegherea medicului Dragoș Dragomirescu, scrie indiscret.ro

Articolul continua dupa recomandari

Fiicele femeii spun că duminică, 13 ianuarie, au vizitat-o și că se simțea mai bine, dar că, duminică seara, o salariată a spitalului le-a anunțat prin telefon mama lor a decedat.

"Am fost sunați duminică seara de o angajată a spitalului care ne-a anunțat că mama a murit la ora 20,15. Ne-a mai spus că putem să ajungem a doua zi la 8.00 sa o luăm de la morgă. Luni (n.r.14 ianuarie) ne-am prezentat la morgă. De acolo, ne-au spus să mergem în spital să luăm documentele. Medicul care o îngrijea pe mama a rămas uimit. I-a dus în salon pe soțul, cumnatul și pe nepotul meu, care au văzut-o pe mama vie, îi dădea o asistentă să mănânce cu lingurița. În final, ni s-a spus că decedase altcineva cu același nume, din Drăgășani, și că probabil s-au încurcat fișele.", spune Felicia, fiica Mariei Breazu.

Medicul Dan Ponoran, directorul SJU Vâlcea, afirmă că rudele femeii au interpretat greșit telefonul: "Imposibil, probabil li s-a spus că a fost intubată, nu că a murit. Am verificat, nu a decedat nimeni din Drăgășani cu nume identic, cred că a fost o neînțelegere a situației."

Fiica Mariei Breazu susține că doctoral Ponoran este dezinformat. "Exclus să fi înțeles greșit, ni s-a spus clar că mama a murit și să o ridicăm de la morgă. Este de necrezut ce am pățit, îmi pare rău că nu ne-am gândit să chemăm presa, să ne filmeze și să ne fotografiez cu sicriul în mașină. Nu mai pun la socoteală stress-ul nostru.", susţine aceasta.