O întreagă familie a pierit noaptea trecută pe o şosea din Timiş! Chiar şi poliţiştii sunt şocaţi de ce au găsit lângă şoseaua din apropierea localităţii Uivar. Patru oameni zac fără suflare lângă un morman de fiare. Atât a mai rămas din maşina în care era o familie întreagă. Doi părinţi, băiatul lor în vârstă de opt ani şi trei unchi - toţi înghesuiţi într-un autoturism cu cinci locuri.

La volan era chiar tatăl copilului, care ar fi intrat cu viteză într-o curbă. Nu a mai putut controla maşina şi a ieşit în decor. Automobilul s-a lovit violent de calea ferată, apoi s-a rostogolit zeci de metri pe câmp. Un alt şofer care era în trecere a văzut accidentul şi s-a oprit să ajute victimele. L-a găsit în viaţă pe băiatul de 8 ani, dar şi pe unul dintre unchii săi, care a decedat însă la scurt timp după sosirea salvatorilor. 

Articolul continua dupa recomandari

Florin Sustag - martor
Carnagiu, masina era complet distrusa. Copilul a fost prins intre scaune. Nu am putut sa il scoatem nu aveam loc de cat era de distrus tavanul masinii.

Alexandra Lebădă, medic UPU - SMURD 
Copilul a fost constient, cooperant, a comunicat cu noi, stabil hemodinamic si respirator. 

Cei cinci oameni care şi-au pierdut viaţa erau din localitatea Toager. Părinţii şi doi dintre unchi tocmai veniseră din Belgia, ca să-şi viziteze mama bolnavă. 

Au zis ca moare mama. Mama si-a revenit si uite ce s-a intamplat. Erau veniţi de 3-4 zile, a povestit fratele şoferului.

Astfel de tragedii au loc zilnic pe drumurile din România. Cinci români mor în fiecare zi în accidente rutiere. Statisticile confirmă că şoselele din ţara noastră au fost, anul trecut, cele mai periculoase din toată Uniunea Europeană, cu 96 de victime la fiecare milion de locuitori. Viteza excesivă este principala cauză a tragediilor din trafic.