Sinucidere, accident sau crimă? Sunt cele trei variante luate în calcul de anchetatori în cazul procurorului care a fost găsit mort, vineri dimineaţă, în faţa Sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Timişoara. Pentru Observator, familia lui Tamaş Schiffbeck a vorbit despre ultimele clipe de dinaintea tragediei. 

O tragedie neaşteptată, spun rudele procurorului Schiffbeck despre moartea sa misterioasă.

Articolul continua dupa recomandari

”Nu mă mai ţin picioarele. E copilul meu, cel frumos şi bun, un fond sănătos, respectuos, la lucru nu a făcut probleme la nimeni. Şi-a făcut datoria conştiincios. Nematerialist, ne nimic. De ce să ajungă copilul nostru aşa?”, spune femeia.

Cu lacrimi în ochi, soacra mărturiseşte că ginerele ei nu ar fi avut motive să-şi ia viaţa. Chiar dacă prima ipoteză a anchetatorilor este sinuciderea. Bărbatul s-a prăbuşit de la etajul şase al clădirii DNA, din biroul lui.

”A căzut accidental... Copilul meu, ginerele meu e copilul meu, nu făcea aşa ceva! A dus fetiţa la şcoală, el avea obligaţia să o aducă la ora 2.00 acasă. Mi-ar fi dat mie un telefon dacă avea de gând. Copilul avea planuri cu grădina”, mai spune soacra procurorului.

Totuşi, sunt şi apropiaţi convinşi că fostul şef al DNA Timişoara şi-a luat viaţa.

FLORIN KOVACS, avocat: Pentru a lucra în DNA îţi trebuia o structură psihică, îţi trebuia o anumită abilitate de a rezista la tensiuni şi la presiuni. Gestul lui a fost plenar şi a fost un gest de revoltă.

AURELIA MARCOANE, psiholog: Suicidul este comis, de cele mai multe ori, din disperare. Vorbim de situaţii din viaţa personală sau viaţa profesională.

Tamaş Schiffbeck suferea o dramă - de când soţia lui a fost diagnosticată cu o boală gravă. Dar la serviciu nu era cercetat disciplinar şi nu avea antecedente penale. Fusese doar audiat ca martor, în dosarul caselor retrocedate ilegal de către Primăria Timişoara.

FLORIN KOVACS, avocat: Au luat saci de documente de la Primăria Timişoara s-a vorbit de mai mulţi magistraţi printre care şi Tamaş Shiffbeck.

Sinucidere, crimă sau accident - sunt cele trei variante, care se iau in calcul in cazul mortii procurorului DNA. Din biroul lui au fost ridicat tot ce ar putea duce la o concluzie, i-a fost percheziționată mașina şi cazul va fi preluat, luni, de Secția Specială de Investigare a Parchetului General.

Momentan, se fac cercetări pentru moarte suspectă.