Curg acuzaţiile împotriva falsului medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Ilfov. Astăzi, pentru prima dată, mai mulţi medici, foşti colegi ai Ralucăi Bîrsan, au fost audiaţi. Mărturiile lor sunt şocante. Femeia cu opt clase ar fi avut o relaţie "foarte specială" cu fosta şefă a secţiei de Ginecologie, Roxana Dragu, spune unul dintre ei. Sub ochii acesteia, Bîrsan ar fi pus paciente în pericol. Între timp, ancheta internă a spitalului de stat bate pasul pe loc. Încă nu există nicio demisie.

Al Jashi Isam, medic Spitalul Judeţean Ilfov: Era protejata şefei de secţie. Este un diavol. Cuplul ăsta este un diavol care a păcălit pe toată lumea.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru prima dată, un medic de la Spitalul Judeţean Ilfov confirmă ceea ce, până acum, doar pacientele au avut curajul să spună. Sub coordonarea fostei şefe a secţiei de Ginecologie, Raluca Bîrsan ar fi pus femei în pericol pe masa de operaţie.

Al Jashi Isam, medic Spitalul Judeţean Ilfov: Aveau o relaţie specială şi foarte specială. Au fost foarte mulţi colegi de-ai mei hărţuiţi, denigraţi şi obligaţi să-şi dea demisiile.

Reporter: Pacientele au fost în siguranţă în mâinile acestei femei?

Al Jashi Isam, medic Spitalul Judeţean Ilfov: Nu! Dacă vă spun că făcea noduri la artere şi vene şi că trebuie să aibă o specialitate de chirurgie ca să facă lucrul ăsta?

Şi totuşi, până acum, nici Raluca Bîrsan, nici Roxana Dragu, nu au fost chemate la secţie.

Patru medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov au fost audiaţi de poliţiştii secţiei 9 din Capitală. Şi majoritatea declaraţiilor sunt în defavoarea femeii acuzate. Alte paciente care au trecut prin cabinetul ei, de-a lungul anilor, vor avea, de asemenea, ocazia să mărturisească în cel fel au decurs intervenţiile chirurgicale. 

În paralel cu ancheta poliţiştilor, şi spitalul Judeţean Ilfov susţine că face verificări. Nu s-au încheiat nici după opt zile de la izbucnirea scandalului.

Dan Blendea, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Ilfov: Lucrurile se desfăşoară mai greu decât am anticipat, deci încă nu avem nişte răspunsuri clare şi finale.

Până acum, conducerea spitalului doar a discutat cu medicii şi asistentele care au cunoscut-o pe Raluca Bîrsan. Atât. Nicio sancţiune, nicio demisie. Chiar şi conducerea spitalului are suspiciuni despre cum are loc ancheta internă. Abia acum şi-a dat seama că doi membri ai Comisiei de Disciplină ar fi prieteni cu Roxana Dragu.

Dan Blendea, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Ilfov: Am ajuns la conluzia că va trebui să schimbăm un pic câteva persoane din comisia de disciplină, pentru că ştiţi cum funcţionează în spital relaţiile de colegialitate.

Scandalul medicilor falşi a luat o amploare fără precedent. Un sediul al clinicii medicale acuzate că a făcut intervenţii de mărire a buzelor chiar şi în saloane de coafură a fost închis de Direcţia de Sănătate Publică. Cel puţin în acte. În realitate, reporterii Observator au descoperit că acesta continuă să funcţioneze ilegal într-un mall din Capitală.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Inclusiv din Ministerul Sănătăţii a sunat cineva şi s-a programat. Prin urmare măsurile vor fi foarte drastice.Nu e nevoie de o hotărâre judecătorească să obţii o suspendare sau o închidere de activitate. Menţionez că firma avea activitataea suspendată din septembrie.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că va depune plângere penală împotriva clinicii. Ieri, într-un comunicat, reprezentanţii Swiss EstetiX au transmis că, până la o hotărâre contrară a instanţei, clinica funcţionează legal. Iar intervenţiile chirurgicale au fost realizate doar în Bucureşti, în săli de operaţii închiriate în spitale autorizate.