Matteo Politi, falsul medic italian cu numai opt clase absolvite, care a operat zeci de oameni în clinici de top din Bucureşti, a fost prins de poliţişti într-un tren, în vama Curtici.

Italianul în vârstă de 38 de ani a fost prins de poliţiştii de frontieră, în această dimineaţă, la ora 06.10, într-un tren ce avea destinaţia Budapesta.

Articolul continua dupa recomandari

"În data de 06.02.2019, ora 06.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune.

Cetățeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Falsul medic Matteo Politi a fost angajat în clinic de top din BucureştiVezi 2 imagini în Galerie

Matteo Politi, de la fost parcagiu la medic renumit

Povestea lui Matteo Politi a început în Italia, acolo unde lucra ca şi parcagiu, iar în numai câţiva ani a reuşit să ajungă un renumit medic estetician în Bucureşti.

Falsul medic chiar a fost condamnat la închisoare în Italia după ce a pretins că este medic cardiolog.

Politi avea un CV impresionant în care notase, în fals, că a studiat la UPMC Presbyterian Shadyside Hospital şi Johns Hopkins University School of Medicine, una dintre cele mai prestigioase universități din Statele Unite.

Astfel, el a fost angajat în unele dintre cele mai importante clinici din Bucureşti, acolo unde a operat zeci de oameni.

Totul a ieşit la iveală după ce povestea falsului medic italian Matteo Politi a apărut în presă.