Reporterii Observator au mers şi pe urmele bărbatului care s-a dat medic stomatolog din comuna ilfoveană Gruiu, lângă Bucureşti. Avem mărturii şocante. Mai mulţi oameni se plâng că falsul doctor i-a mutilat. Îl acuză că folosea alcool drept anestezic, iar intervenţiile le realiza fără mănuşi. Individul neagă toate acuzaţiile şi spune că, de fapt, el face practică în cabinetul soţiei sale.

În fața reporterilor, falsul dentist spune că nu a făcut nicio operație.

Articolul continua dupa recomandari

"Nu practic meseria asta!", a susținut el.

Localnicii din Gruiu spun însă altceva.

(Ion Spoitoru, pacient): Mi-a extras o măsea de minte.

(Reporter): Fără mănuși a umblat?

(Ion Spoitoru): Da, da. Si dupa aia zice: o sa îți fac o anestezie, stam un pic. După aia îți mai fac una. 

Acuzații de mutilare

Se întâmpla în urmă cu patru luni. Ion Spoitoru spune că a ajuns în mâinile falsului stomatolog pentru o extracţie. Bărbatul povesteşte că a fost anesteziat de trei ori într-o singură oră. Iar a doua zi, lucrarea s-a infectat. 

ION SPOITORU, pacient: Nu mai puteam sa vorbesc. A venit, m-a dus la spital. Și acolo mi-a spus, vezi, daca te intreabă, să spui că nu ți-am extras eu maseaua!

"Mi-a spus, vă rog frumos să nu spuneți! Spuneți ca sunt un vecin de-al vostru. M-a pus să rup și actele alea de la spital", susține și tatăl victimei.

Ca să îşi şteargă urmele, falsul stomatolog ar fi plătit intervenţiile eşuate din buzunarul lui. Luni, victima a venit să îi ceară explicații falsului dentist.

"O să te rog să te duci acasă. Şi te contactez eu. Rezolvăm!", i-a răspuns bărbatul, la telefon.

”Am Bacalaureatul!”

Falsul stomatolog susţine că, de fapt, el face practică în cabinetul soţiei sale. 

(Reporter): Dumneavostră aţi făcut multe astfel de extracţii?

(Falsul dentist): Nu, nu. Doar în prezenţa soţiei! Soţia mea este medic stomatolog. Eu nu sunt văcar, nici zidar. Eu am Bacalaureatul şi sunt la o şcoală de medicină.

Bărbatul a fost audiat o singură dată şi lăsat în libertate. Poliţiştii spun că nu au suficiente probe împotriva lui. Şi totuşi, localnicii continuă să-l acuze. 

(Localnic): Costel ăsta, lui fiu-meu i-a dat un pahar de țuică! Ia, mă, un pahar de țuică si iți trece! 

(Reporter): Și i-a trecut?

(Localnic): I-a scos măseaua! 

Sunt cateva probe importante pe care politistii le-au gasit cand au ajuns aici, la asa-zisul cabinet psihologic: înscrisuri si radiografii dentare folosite in diferite cazuri. Cazul falsului dentist a fost descoperit la doar câteva zile după demascarea italianului care a operat în clinici private din Bucureşti. Matteo Politi e acuzat că a desfigurat mai multe tinere.