26 de personalităţi din întreaga lume pot fi văzute zilele acestea la Sibiu! E drept, nu în carne şi oase, pentru că discutăm despre figurine din ceară în mărime naturală. Expoziţia este organizată de un muzeu din Bulgaria. 

Principala lucrare prezentată în cadrul expoziției figurilor de ceară este cea a omului de afaceri Ion Țiriac. De altfel, este pentru prima dată când fostul tenismen român este prezent într-o astfel de expoziție care mai cuprinde și alte figuri marcante ale istoriei cum ar fi regele Mihai sau Nicolae Ceaușescu.

Articolul continua dupa recomandari

Gheorghe Hagi, Cristiano Ronaldo, Messi, Mr. Bean sau politicieni celebri cum ar fi Donald Trump și Vladimir Putin sunt doar câteva personalitățile întruchipate în cadrul expoziției deschise până în 26 mai.

Figurile sunt realizate de artiști bulgari de la Muzeul Retro din Varna. Pentru că mulți turiști români merg vara să admire lucrările expuse, reprezentanții muzeului au hotărât să aducă figurile de ceară in România, astfel încât toți cei interesesati să se poată fotografia cu idolii lor.

Accesul la expoziție se face contracost. Prețul unui bilet este de 10 lei pentru elevi și de 20 de lei pentru un adult.