Un puternic incendiu a devastat o fabrică de uleiuri din Orăștie, iar 5 persoane au fost rănite în incident. Zeci de pompieri au fost mobilizați pentru a lupta cu flăcările. Confruntate cu pericolul poluării, autoritățile locale au ordonat sute de evacuări.

Update ora 00.30: Reprezentanții ISU Hunedoara anunță că aria afectată de focul de la fabrica de uleiuri din Orăștie a fost redusă. Operațiunile de stingere a incendiului continuă însă și pe timpul nopții.

Articolul continua dupa recomandari

Sunt 40 de pompieri din Hunedoara, Alba, Gorj și Sibiu, care intervin cu cu spumogen dispersat cu tunurile de pe 11 autospeciale de stingere.

”Eforturile susţinute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectate de incendiu şi la stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială”, transmite ISU Hunedoara, într-un comunicat, citat de News.ro.

Pe timpul nopții, jandarmii au misiunea de a păzi cele 5 blocuri din care au fost evacuate 370 de persoane. Ei vor monitoriza și zona Sălii de sport din Orăştie, unde au fost cazate o parte din persoanele evacuate.

Update ora 22.30 - Autorităţile avertizează că există un risc pentru sănătate populaţiei din cauza poluării, în urma incendiului. A fost decisă astfel evacuarea a 370 de oameni.

ȚComitetul local din municipiul Orăştie a decis evacuarea populaţiei din cinci blocuri cu 185 de apartamente situate în apropiere de locul producerii incendiului", se menţionează într-un comunicat de presă transmis marţi seară de Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Hunedoara.

Jandarmii şi pompierii acţionează pentru evacuarea populaţiei din cele cinci blocuri, iar zona va fi păzită apoi de jandarmi.

Update ora 21.15 - Autorităţile locale au decis evacuarea locatarilor din trei blocuri aflate în zona fabricii de uleiuri din oraş cuprinsă de un incendiu puternic. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au precizat că sunt evacuaţi în special copiii şi femeile din cinci blocuri cu şase scări.

Locatarii evacuaţi vor fi preluaţi de trei autocare şi transportaţi la Sala Sporturilor din Orăştie.

Fabrica este amplasată la marginea oraşului Orăştie, în zona de nord-est, la aproximativ 700 de metri de locuinţe, iar în oraş a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei din zonă, în condiţiile în care a fost degajată o mare cantitate de fum.

Update ora 19:30 - Incendiul a cuprins o hală cu patru niveluri, pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, iar pompierii din Hunedoara au chemat în sprijin echipaje din judeţele Sibiu, Alba şi Gorj.

”Este o hală cu patru niveluri, în total ard aproximativ 5.000 metri pătraţi. Este un incendiu generalizat", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda.

A fost activat și sistemul de alarmare a populaţiei din Orăştie, fabrica aflându-se la marginea oraşului.

Persoana rănită în incendiu este un bărbat de 27 de ani, care a suferit arsuri de gradul patru şi se află la Unitatea de Primiri Urgenţe din Orăştie, dar cel mai probabil va fi transferat la Deva. 

Știrea inițială

Un incendiu puternic a izbucnit, marți, la o fabrică de uleiuri din Orăştie, judeţul Hunedoara, o persoană fiind rănită grav, suferind arsuri. Alți patru oameni s-au intoxicat cu fum și au primit îngrijiri medicale.

Imagini care surprind fumul gros degajat de incendiu au apărut pe rețelele de socializare.

Incendiul este generalizat, iar intervenția este dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate și a degajărilor mari de fum.

Pompierii hunedoreni intervin cu 6 autospeciale de stingere, o autospeciala CBRN, un echipaj de prim ajutor SMURD și 4 ambulante ale Serviciului de Ambulanta Judean Hunedoara.

La fata locului a fost solicitat si un elicopter SMURD.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii focului, iar pompierii încearcă să localizeze incendiul şi să-l stingă.