Nenorocire la început de an pentru pentru mai multe familii din Târgu-Mureş! O explozie puternică, urmată de un incendiu, a zguduit, în această dimineaţă, blocul în care locuiau. Deflagraţia a fost atât de violentă, încât a produs pagube şi la clădirile învecinate. Un om a ajuns la spital cu arsuri, iar 17 au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele. Printre ei sunt şi copii.

Totul s-a întâmplat puţin după ora 3, atunci când proprietarului unui apartament de la parterul blocului ar fi simţit miros de gaz. Cu toate acestea, ar fi aprins lumina, moment în care s-a declanşat explozia. Iar mai apoi incendiul.

Articolul continua dupa recomandari

”Două, trei, patru minute mai mult fum, apoi a început să ardă, după cinci minute bune a început o flacără a ajuns peste etajul doi!”, povestește un martor.

Proprietarul imobilului de unde a pornit nenoricirea, un bărbat de 29 de ani, a fost pur şi simplu aruncat pe geam. A ajuns la spital cu arsuri pe braţe şi la nivelul căilor respiratorii.

Din fericire, nimeni altcineva nu a mai fost rănit. Deflagraţia puternică şi incendiul cu care pompierii s-au luptat minute în şir au distrus însă câteva apartamente. Iar bucăţi de cioburi au avariat serios şi trei maşini parcate în apropiere.

EMANUELA RUGINĂ purtător de cuvânt al IPJ Mureş: În urma exploziei a fost afectat un număr de 11 apartamente, respectiv apartamentul unde a avut loc deflagraţia, alte trei apartamente situate în imobilul respectiv. Plus alte şapte apartamente situate într-un imobil vecin.

Cel puţin pentru moment, locatarii evacuaţi nu ştiu când se vor putea reîntoarce în apartamentele lor. Câţiva dintre cei care au putut rămâne în locuinţe stau acum în case fără geamuri. Autorităţile trebuie să afle de la ce a pornit totul, dar, cel mai probabil, a fost vorba despre o acumulare de gaze.