Au fost momente de panică într-un bloc din Galaţi. Clădirea a fost zguduită din temelii de o explozie puternică, produsă la o instalaţie de încălzire improvizată. Proprietarul apartamentului unde s-a produs deflagraţia a ajuns la spital. Câţiva dintre vecinii lui au suferit atacuri de panica şi s-au intoxicat cu fum. Mulţi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

După lăsarea serii, liniştea locatarilor dintr-un bloc de garsoniere din Galaţi fost spulberată de o bubuitură puternică. Îngroziţi, oamenii s-au grăbit să iasă din case. Nu au mai apucat să se îmbrace, aşa că au ajuns în stradă doar în halate şi papuci.

Articolul continua dupa recomandari

”Am auzit bubuiala şi s-a întrerupt lumina”, povestește o locatară.

”La a doua bubuitură a fost şi flacăra şi un fum foarte gros şi negru şi am ieşit repede afară”, spune o altă locatară.

Alţii au rămas însă blocaţi în locuinţe. Ca să îi salveze, pompierii au fost nevoiţi să spargă uşile.

Eugen Chiriță, purtător de cuvânt ISU Galați: Au fost evacuate 100 de persoane, de fapt s-au autoevacuat. Noi am evacuat doar 15 din zona de risc maxim.

Patru persoane au suferit atacuri de panică şi intoxicaţii uşoare cu monoxid de carbon. Singurul care a ajuns la spital a fost proprietarul garsonierei în care s-a produs deflagraţia.

Sorina Munteanu, medic UPU SMURD Galaţi: A fost adus de echipajul SMURD, constient cooperant, prezentând arsuri de gradul doi la membrele superioare şi inferioare.

După aproape patru ore de stat în ger, oamenii au aflat că trebuie să-şi petreacă noaptea la rude sau prieteni. În casele lor, au fost întrerupte căldura şi curentul electric. Au fost lăsaţi să se întoarcă dimineaţă, după ce autorităţile s-au asigurat că nu a fost afectată structura de rezistenţă a blocului. Anchetatorii au stabilit că expozia a fost provocată de scăpările de gaze de la o instalaţie de încălzire improvizată.