Explozie puternică, urmată de incendiu, într-un apartament din Galaţi. Proprietarul a ajuns la spital, cu arsuri grave, şi peste 100 de oameni au fost evacuaţi din locuinţe, numai în hainele de casă, la temperaturi cu minus. Câţiva s-au intoxicat cu fum ori s-au speriat foarte tare şi au făcut atacuri de panică.

Alarma s-a dat puţin după lăsarea întunericului, când o bubuitură puternică s-a auzit într-un bloc de garsoniere dintr-un cartier de la marginea oraşului

Articolul continua dupa recomandari

Locatar: O mare bufnitură şi un mare cutremur. Vecina a zis că-i cutremur. Eu am spus că nu-i cutremur şi am ieşit afară şi un foc mare a fost de ne-am speriat. Am strigat, am sunat să vină. Oricum, multe pocnituri.

Explozia s-a produs la etajul 3. Imediat, garsoniera a luat foc. Proprietarul a fost grav rănit.

Locatar: Noi la etajul 4 şi s-a întâmplat la 3. Şi flacăra s-a ridicat până la 4.

Îngroziţi, locatarii s-au grăbit să iasă din bloc. Nu au mai apucat să se îmbrace, aşa că au ajuns în stradă doar în halate şi papuci.

Alţii au rămas însă blocaţi în locuinţe. Ca să îi salveze, pompierii au fost nevoiţi să spargă uşile.

Patru oameni s-au intoxicat cu fum şi au suferit atacuri de panică. Au primit îngrijiri la faţa locului. Proprietarul apartamentului unde s-a produs deflagraţia a fost transportat la spital

Sorina Munteanu, medic UPU SMURD Galaţi: A fost adus de echipajul SMURD prezentând arsuri de gradul doi la membrele superioare şi inferioare. se află în curs de investigaţii.

Ca să stingă focul, pompierii au folosit şi o scară pentru intervenţii la înălţime. Oamenii nu s-au putut întoarce însă în locuinţe pentru că erau pline de apă, nu aveau curent electric şi nici căldură. Au înnoptat la rude, dar şi în locuinţe sociale ale primăriei.

Eugen Chiriţă, ISU Galaţi: După stabilirea cauzei de incendiu şi după ce vom aerisi holurile blocului, vom permite accesul locatarilor înapoi.

Anchetatorii au stabilit că explozia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze.