Un poliţist de la rutieră a fost rănit în misiune, în timp ce ancheta un accident produs pe autostrada A1. O maşină scăpată de sub control de un şofer începător a lovit autospeciala în care se afla agentul. Autoturismul a trecut razant şi pe lângă ceilalţi poliţişti şi s-a oprit într-o maşină care circula regulamentar. Şoferul vinovat are doar 18 ani şi spune că s-a speriat când a văzut maşinile oprite pe banda de urgenţă.

Maşina de poliţie complet distrusă era în misiune când s-a produs impactul. Echipajul oprise pe banda de urgenţă a autostrăzii Bucureşti-Piteşti, unde un pieton tocmai fusese accidentat. Chiar în timpul cercetărilor, un şofer a intrat direct în autoturismul poliţiştilor. Unul dintre agenţi a fost rănit.

Articolul continua dupa recomandari

Explicația șoferului: ”m-am speriat”

În momentul impactului, polițistul se afla pe locul din dreapta-față, iar semnalele luminoase erau aprinse.

Conform unor surse, șoferul de 18 ani a declarat că s-a speriat când a văzut toată agitația și a tras de volan, crezând că va evita în siguranță mașinile.

Doar că manevra s-a soldat cu un dezastru. A izbit mașina poliției, apoi a ricoșat a ricoşat în altă maşină care circula regulamentar.

Șoferul nu a consumat alcool

Pompierii au tăiat un stâlp lateral al maşinii, ca să-l poată scoate pe poliţist.

GEORGIAN DRĂGAN, purtător de cuvânt IGPR: A fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral minor, ulterior fiind externat. Cele două autospeciale de poliţie se aflau pe banda de accelerare, iar poliţiştii erau echipaţi regulamentar.

Şoferul vinovat nu consumase alcool. Neatenţia lui putea provoca o tragedie. Tânărul obţinuse permisul de conducere vara trecută.

Acum, el are are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.