Premierul Turciei, Binali Yildirim, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că bilanţul tentativei de lovitură de stat este de 161 de morţi, mai mic decât cel anunţat de şeful Armatei, şi 1.500 de răniţi. Peste 2.800 de militari pucişti au fost reţinuţi.

Potrivit premierului turc, 1.440 de persoane au fost rănite, iar 2.839 de membri ai armatei au fost reţinuţi în urma tentativei de puci. Binali Yildirim susţine că 161 de persoane au fost omorâte.

Articolul continua dupa recomandari

Bilanţul este mai mic decât cel anunţat anterior de noul şef al Statului Major al Armatei, generalul Umit Dundar, potrivit căruia 194 de oameni au murit, dintre care 104 persoane identificate drept pucişti, 47 de poliţişti şi 2 militari.

Potrivit şefului Statului Major al Armatei, mai mulţi lideri militari loiali regimului sunt în continuare dispăruţi, cel mai probabil luaţi ostatici.

Informaţiile anterioare, prezentate de BBC, arătau că numărul răniţilor este de 1.154, citând agenţia de stat Anadolu.

Peste 1.500 de persoane ar fi fost arestate în urma tentativei de lovitură de stat.

O tentativă de lovitură de stat pare să fi eşuat în Turcia sâmbătă, la primele ore ale dimineţţii, după ce un număr impresionant de oameni au răspuns apelului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan de a ieşi în stradă pentru a-l susţine, relatează Reuters.

Erdogan, care se afla în vacanţă la Marea Egee când a fost lansat puciul, a zburat la Istanbul în cursul nopţii şi a apărut pe posturile de televiziune înconjurat de susţinători, pe aeroportul pe care rebelii nu au reuşit să îl securizeze.