Eveline Cismaru, cea mai sexy hackeriţă din Romania, a recunoscut că a spart sistemul de securitate al Poliției din Washington, cu câteva zile înainte de învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA, în ianuarie 2017.

Frumoasa Eveline a pledat vinovată, joi, în cazul atacului atacului cibernetic, recunoscând că a preluat controlul asupra a două treimi din camerele de supraveghere ale poliției din Washington. 

Articolul continua dupa recomandari

În vârstă de 28 de ani, Eveline Cismaru a declarat că, împreună cu Mihai Alexandru Işvanca, a accesat fraudulos aproape 123 de calculatoare care erau conectate la camerele de supraveghere ale Poliției Metropolitane, în cadrul unei scheme de extrocare majore.

Eveline şi Mihai ar fi folosit vulnerabilităţile din computerele poliţiei pentru a trimite 179.000 de email-uri care conţineau viruşi, urmând să le ceară bani utilizatorilor pentru a le debloca.

Pentru atacul cibernetic, hackerii au folosit adrese de mail fictive. Însă, în mod surprinzător, au comis o greșeală care i-a costat scump: au trimis mesaje pe aceste adrese de pe mailurile personale și astfel s-au dat de gol, fapt ce le-a ușurat munca autorităților americane pentru a-i identifica pe cei doi români.

Anchetatorii americani au declarat că acest caz a fost "de cea mai mare prioritate" din cauza potențialului său de a perturba planurile de securitate în ziua inaugurării prezidențial. 

Preluarea controlului asupra asupra computerelor de către hackeri pare să fi fost doar o concidenţă, procurorii descoperind că infractorii nu știau că sistemul era folosit de poliție.

Eveline Cismaru a pledat vinovată pentru 11 capete de acuzare şi a fost de acord să coopereze împotriva unui co-inculpat. 

Procurorii au afirmat că, în cazul în care va oferi informaţii substanţiale, vor cere între 24 şi 30 de luni de închisoare.

Eveline Cismaru şi Mihai Alexandru Işvanca, de 25 de ani, au fost arestați pe 15 decembrie pe Aeroportul Internațional Henri Coanda din România, înainte de a se îmbarca spre Londra.

Într-o declarație semnată de Cismaru și procurori, Cismaru și-a caracterizat rolul mult mai puțin important decât Isvanca, spunând că "99%" din ceea ce știe despre atacurile cibernetice și fraudarea cărților de credit a aflat de la Isvanca.