Un elicopter de fabricație sovietică, care zbura clandestin în România, s-a prăbușit în Maramureș, lângă Săpânța, într-o pădure. Pilotul a fost găsit mort, iar anchetatorii spun că, foarte probabil, incidentul s-a produs de mai multă vreme.

Epava elicopterului a fost găsită de un cioban într-o pădure de lângă Săpânța, într-o zonă greu accesibilă. Bărbatul a alertat autoritățile, care, atunci când au intervenit, au găsit în rămășițele aparatului de zbor și trupul neînsuflețit al pilotului.

Articolul continua dupa recomandari

Anchetatorii spun că e un elicopter tip Kamov Ka-26, de fabricație sovietic, folosit în misiuni aviochimice, în agricultură, pentru stropire cu soluții, fertilizare sau combaterea dăunătorilor. În acest caz, elicopterul ar fi putut fi folosit, cel mai probabil, la traficul cu țigări, mai ales că nu are niciun însemn de înmatriculare, spun surse din anchetă.

Rămășițe din elicopter între copacii din pădurea de lângă SăpânțaVezi 4 imagini în Galerie

De altfel, elicopterul zbura clandestin în România, fără autorizație de zbor și ar fi violat spațiul aerian, susțin aceleași surse. Cadavrul pilotului era în descompunere, semn că prăbușirea a avut loc de mai multă vreme.