În Arad, doi adolescenţi, o fată şi un băiat, de 16 şi respectiv 15 ani, au ajuns miercuri la spital după ce au consumat droguri. Înfiorător este însă altceva. Cei doi au cumpărat marfa chiar din curtea şcolii. Dealerul a reuşit cumva să ajungă acolo şi... să vândă. El a fost surprins de trei profesori şi predat poliţiştilor, care însă l-au lăsat liber.

Oră de vârf, copiii intră la şcoală. Individul de 21 de ani profită de aglomeraţie şi reuşeşte să se strecoare pe lângă portar. Ţinta lui, elevii de liceu. 

Articolul continua dupa recomandari

IOAN TONCEAN, diectorul liceului: Aspectul lui nu este deosebit de cel al elevilor, e micuţ, subţirel. Nu a părut nimic dubios.

Alarma a fost dată după ce fata de 16 ani a început să se simtă rău. Un echipaj medical a preluat-o imediat.

"Era conştientă, dar se vedea pe ea că este bulversată şi nu era... Practic, nu şi-a dat seama ce făcuse. Mi-a zis că a reuşit să tragă un fum, două, după aia i s-a făcut rău", spune mama fetei.

MIRCEA MEREA, director medical SAJ Arad: În timp ce stabilizau pacienta, au mai fost solicitaţi să acorde ajutor unui băiat de 15 ani care se simţea rău. 

Între timp, dealerul a încercat să se facă nevăzut. 

IOAN TONCEAN, diectorul liceului: Pe el l-am izolat pentru că el era să plece, dar l-am izolat într-o... Într-un gang aici. El a dat cu energizantul după noi şi a fugit prin curtea şcolii până la poartă. Am reuşit să închidem poarta şi acolo l-am oprit.

CLAUDIA IUGA, purtător de cuvânt IPJ Arad: Poliţiştii au identificat persoana bănuită ca le-ar fi furnizat aceste substanţe. Persoana în cauză fiind condusă de către poliţişti la sediul poliţiei municipiului. 

Individul a fost însă lăsat în libertate. Cert este că, de dimineaţă, s-a întors în faţa şcolii ca să se răzbune pe cei care l-au prins. 

"Au fost ameninţaţi şi din nou au chemat poliţia. Eu acum ce curaj am să o scot, să o duc la şcoală? Ce curaj am eu să mă duc la şcoală?", spune mama fetei.

La mai puţin de jumătate de ora de la incident, în curtea liceului a intrat un alt dealer, la volanul unei maşini albe. Iniţial, profesorii au crezut că e un poliţist. Apoi, şi-au dat seama că individul venise de fapt să încaseze banii pe drogurile vândute. Iniţial ancheta a fost preluată de poliţişti. Cazul a ajuns apoi la cei de la crimă organizată care au deschis dosar penal şi au anunţat că un procuror va prelua cercetările. Între timp, indivizii sunt liberi.