O elevă de 11 ani, de la o şcoală din Orăştie, a fost găsită de jandarmi cu faţa plină de sânge, după ce a fost bătută fără milă de un coleg de clasă.

Totul s-a întâmplat, marţi dimineaţă, la Şcoala Generală 'Dominic Stanca' din Orăştie.

Articolul continua dupa recomandari

'Pe timpul executării misiunii de menţinere a ordinii publice în zona instituţiilor de învăţământ din municipiul Orăștie, în zona Școlii Generale Dominic Stanca, jandarmii din cadrul Detaşamentului 4 Orăştie au fost sesizaţi cu privire la faptul că în incinta şcolii a avut loc o altercație între doi elevi. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au constatat faptul că în interiorul unei sălii de clasă se afla o elevă care avea faţa plină de sânge. Jandarmii l-au identificat pe elevul care a declarat că a lovit-o o singură dată cu pumnul în zona feţei pe colega sa, în timpul pauzei', se arată într-o informare a Jandarmeriei.

Fetiţa a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe cu un echipaj SMURD pentru a primi îngrijiri medicale.

Ulterior, la şcoală au fost chemaţi părinţii celor doi copii, iar în cauză au fost întocmite documentele legale pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe.

Conducerea şcolii generale a declanşat o cercetare disciplinară pentru a stabili cauzele care a condus la producerea incidentului.

În funcţie de rezultatul verificărilor, elevul poate primi, pe lângă scăderea notei la purtare, diferite sancţiuni, de la mustrare individuală, până la mutarea în altă clasă sau pierderea bursei şcolare.