Mădălina Angelica Buzea are 19 ani şi este elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Pogoanele, din Buzău. Este frumoasă şi plină de viață, dar măcinată de o afecțiune cumplită. 

În clasa a IX-a, în urma unei operații de apendicită, medicii au constatat că fata suferă de scolioză toraco-lombară, o boală teribilă din cauza căreia coloana vertebrală se curbează de obicei în forma literei S sau C.

Articolul continua dupa recomandari

”Din clasa a zecea a început să se agraveze situaţia. A început să se facă mai mare cocoaşa aceea şi la sfârşitul clasei a zecea am fost la Buzău pentru a face o radiografie. Atunci mi-au zis doctorii că e posibil să fie de la o poziţie greşită a corpului, că s-ar putea să fi stat eu greşit şi să se fi întâmplat ceva la umăr. Dar nu a fost aşa. A început să mă doară, se făcuse foarte urâtă cocoaşa aceea”, spune Mădălina.

După investigaţiile de la Buzău, Mădălina a mers la un spital din Bucureşti. Medicii au intervenit chirugical, iar operaţia a reuşit să îi prelungească viaţa. Numai că de atunci s-a îmbolnăvit şi de inimă, iar starea ei se agravează treptat.

Vezi 4 imagini în Galerie

Potrivit reporterbuzoian.ro, Mădălina nu se poate deplasa fără ajutor, iar operația care i-ar reda speranța la o viață normală costă 20.000 de euro.

”La şcoală merg de cinci, şase ori pe semestru, cu cineva de aici din sat pe care îl plătim să mă ducă şi să mă aducă. Mă ocup de şcoală mai mult de acasă, adică dau teze, testele naţionale. Domnii profesori îmi dau lecţiile acasă şi a doua zi mă ascultă, ca să iau şi eu o notă. Nici măcar la Bac nu mă mai pot gândi acum pentru că cel mai mult îmi doresc acum să mă fac bine”, mărturiseşte pentru adevarul.ro tânăra din Pogoanele.

Familia fetei nu banii necesari pentru operaţia salvatoare, aşa că prietenii şi colegii fetei s-au mobilizat și fac un apel către toți oamenii de bine care pot da o mână de ajutor în acest caz.

Vezi 4 imagini în Galerie

"Eu, împreună cu colegii mei incercam mediatizarea acestui caz pentru a ne salva colega. Boala e cumplită, iar singura cale de supraviețuire nu este alta decât o operație care costa 20.000 €. Părinții acesteia se afla in incapacitate de plată, iar noi incercam sa facem tot ce putem pentru a o salva.A rămas fără bazin, iar mare parte din oasele ei au fost înlocuite de tije.Te-as ruga sa mediatizezi acest caz. E o situație limită. Mulțumim!", este mesajul postat pe pagina de Facebook "Împreună pentru Mădălina".

Numărul de cont deschis pe numele Mădălinei: RO61BRDE100SV50337471000  
Cont deschis pe numele Buzea Mădălina-Angelica