Eleva care a căzut prin geamul unui autobuz aflat în mers, în Ploieşti, cere daune uriaşe. Un milion de euro vrea de la societatea de transport în comun. Fata a suferit fisuri la coloană, a fost supusă unei intervenţii de 6 ore la cap şi va pierde Bacalaureatul, pentru că a fost obligată să-şi îngheţe anul. 

Un milion de euro pentru un accident care ar putea avea urmări pe viaţă - este preţul pe care-l cere avocata fetei de 17 ani, aflată de o lună la pat. 

Articolul continua dupa recomandari

TEODORA ANCA, avocat: Ea n-o să poată să danseze, n-o să poată, de exemplu, să patineze în parc, n-o să poată face o grămadă de lucruri pe care orice om normal şi sănătos le-ar putea face. O să cer daune de 1 milion de euro...

Familia acuză Regia de Transport din Ploieşti de tentativă de omor şi vătămare corporală gravă. La începutul anului, eleva a urcat într-un autobuz vechi de 16 ani, împreună cu sora ei şi cu încă două verişoare. În momentul în care a atins geamul, acesta s-a desprins şi ea a căzut în stradă. 

ALINA NEAGU, fata căzută din autobuz: Eram pe ultimele canapele şi am vrut să-i facem loc şi surorii mele şi, când m-am dat în dreapta, am picat cu geamul. 

Avocata tinerei susţine că autobuzul ar fi trebuit casat după 8 ani, dar reprezentanţii regiei de transport din Ploieşti o contrazic. 

NICOLAE ALEXANDRI, directorul Regiei de Transport Ploieşti: Acea prevedere pe care o invocă doamna se referă la posibilitatea de a casa fără a suporta nişte cheltuieli legate de amortizarea mijloacelor de transport. A avut ITP, aceasta este singura cerinţă pe care o impune legislaţia în vigoare românească.

În cazul în care instanţa va decide că societarea de transport este vinovată, daunele cerute vor fi plătite de compania de asigurări. N-ar fi prima victimă despăgubită cu un milion de euro în urma unui accident. O studentă din Constanţa, care şi-a pierdut o mână după ce un parapet i-a străpuns maşina, a obţinut aceeaşi sumă de la Compania de Drumuri.