Încă un caz incredibil de neglijenţă ridică problema siguranţei călătorilor în mijloacele de transport. În Sălaj, o fetiţă de 12 ani a murit, după ce a căzut din microbuzul care o ducea acasă. Şoferul uitase să închidă uşile din spate. Iar microbuzul era ticsit de călători. Fetiţa s-a dezechilibrat şi a rămas, fără suflare, pe şosea.

Tragedia a avut în drumul fetei spre casă, chiar la scurt timp după ce eleva s-a urcat în maşină. Ghinionul ei a fost că s-a aflat printre ultimele persoane care au încăput în maşină. Deşi nu mai erau locuri libere pe scaun, şoferul a acceptat să umple vehiculul până la refuz. Uşa din spate a microbuzului s-a deschis în mers,. iar eleva s-a izbit de asfalt. În urma impactului, s-a lovit puternic la cap.

Articolul continua dupa recomandari

Primele cercetări arată că şoferul microbuzului de transport persoane nu a închis bine uşile înainte să plece din staţie. Este cercetat acum pentru ucidere din culpă.

Maria Cristea , purt. de cuv. IPJ Sălaj: Un bărbat de 57 de ani din Zalău, în timp ce conducea un microbuz transport persoane, nu s-a asigurat la închiderea uşilor din spate, moment în care o minoră de 12 ani, pasager în microbuz, s-a dezechilibrat şi a căzut în spatele microbusului, pe partea carosabilă. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul este negativ.

Zeci, poate chiar sute de copii din comunele apropiate oraşului Zalău fac naveta în fiecare zi cu microbuzul respectiv ca să ajungă la şcoală. Autovehiculul aparţine unei firme private de transport şi are traseu pe ruta Zalău - Bocşiţa şi trece şi prin Badon, satul unde locuia fata care a murit astăzi. Nu de puţine ori, spun localnicii, vieţile elevilor, dar şi ale celorlalţi navetişti sunt puse în pericol.

Sunt lăsaţi să se înghesuie în număr mare în maşină şi să parcurgă drumul în picioare, în ciuda locurilor limitate.

Pop Maria - inspectoratul şcolar Sălaj: Se face abonamentul, se depune la şcoală şi se solicită banii de unitatea de învăţământ pentru decontul acestor abonamente. În satul acesta, Badon, nu este şcoală gimnazială de foarte mult timp, este un sat foarte mic. Mulţi părinţi lucrează în Zalău şi îşi aduc copii cu ei la şcoală.

Şoferul microbuzului avea licenţă de transport persoane.

Luna trecuta, o elevă de 17 ani a căzut din autobuzul care o ducea la şcoală după ce geamul de care se sprijinea a cedat pur şi simplu. Fata a fost operată de mai multe ori la cap, nu are voie să se ridice din pat şi a fost nevoită să îngheţe ultimul an de liceu. Familia ei cere municipalităţii daune de un milion de euro.