Haos într-o școală din județul Suceava. Un profesor de limba franceză din comuna Grămești a fost filmat în timp ce fugărea un elev prin clasă, cu un mop în mână. Dascălul s-ar fi enervat pentru că adolescentul nu ar fi avut la el manualul școlar.

Incidentul s-a produs luni, 21 ianuarie, la clasa a 7-a a gimnaziului din Grămești. Potrivit Monitorului de Suceava, în primă fază profesorul l-ar fi amenințat pe elev, obligându-l apoi să şteargă apa cu care chiar el ar fi stropit podeaua.

Articolul continua dupa recomandari

Fiind refuzat, dascălul s-a enervat, l-a lovit cu palma și a început să îl alerge pe tânăr prin clasă, agitând un mop, de față cu ceilalți elevi.

Directorul şcolii din Grămeşti, Vasile Gabriel Diaconescu, a precizat că elevul este unul problemă, cu dificultăţi de învăţătură şi de disciplină, dar nici profesorul nu are un istoric tocmai bun, fiind sancţionat pentru mai multe abateri, printre care absenţe nemotivate și agresiune verbală.

"Cred că profesorul a fost sfidat, a fost provocat de elev. Profesorul i-a făcut observaţie, însă a fost ignorat şi lucrul acesta l-a enervat şi şi-a ieşit din fire. Am constituit o comisie de disciplină şi vom demara o anchetă, am anunţat şi Inspectoratul Şcolar Suceava, a venit şi poliţia", a declarat Vasile Gabriel Diaconescu, potrivit sursei citate.

Profesorul are 53 de ani şi lucrează la şcoala din Grămeşti din 1992.