Un elev din Constanţa a fost condamnat după ce şi-a terorizat un coleg. Victima lui a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar şi de consiliere psihologică. Asta pentru că, în urma abuzului, are stări de anxietate şi tulburări de concentrare. Până acum, în justiţia din ţara noastră niciodată un astfel de caz nu a ajuns atât de departe. 

Prin aceasta condamnare, inculpatul trebuie sa respecte un program strict stabilit de serviciul de probațiune. Asta inseamna ca tânărul va fi supravegheat, monitorizat și evaluat timp de patru luni. Mai exact, în cazul tânărului s-a stabilit un orar pe care trebuie să îl respecte. El trebuie să-i mai plătească victimei 449 lei daune materiale şi 2.000 de euro daune morale.

Articolul continua dupa recomandari

În actul de sesizare a instanței, se arata că, în urmă cu un an, în timp ce se aflau în timpul orelor, între inculpat și victimă a avut loc un schimb de replici. De aici si pana la violență nu a mai fost decât un pas. Fapta elevului agresor a fost încadrată de magistraţi la infracţiuni de "lovire sau alte violențe".