Un elev de 18 ani din Bistriţa a semănat panică printre colegi, după ce a intrat în curtea şcolii cu un cuţit şi a început să îl ameninţe pe un adolescent cu doi ani mai mic. Jadarmii au fost cei care i-au despărţit pe cei doi şi au reuşit să evite o tragedie.  Reprezentanţii şcolii recunosc că astfel de scene s-ar putea repeta oricând, pentru că ei nu au autoritatea necesară să verifice dacă elevii vin la cursuri cu arme albe.

Totul s-a întâmplat în curtea Colegiului Tehnic Grigore Moisil, în timpul pauzei de la miezul zilei.

Articolul continua dupa recomandari

Ameninţările ar veni pe fondul unor dispute mai vechi între cei doi băieţi. Cert este că doar doar intervenţia jandarmilor a făcut ca cearta să nu aibă un final tragic. 

GEORGETA BORŞ, directorul Colegiului Tehnic Grigore Moisil: Am chemat un echipaj de la Jandarmerie, am anunțat părinții eleviilor implicați precum și reprezentanţii Inspectoratului Şcolar. 

MIHAI SPORIS, profesor: În ultimele 6 luni, de când ii sunt acestui copil profesor nu s-a remarcat în mod deosebit nici ca elev violent nici sa iasă în evidenta cu o manifestare agresiva. Pe toți ne-a luat prin suprindere ca acest elev a ajuns să pună cuțitul la gât altui elev.

Şi mai grav este faptul că astfel de scene s-ar putea repeta oricând, recunosc neputincioşi reprezentanţii şcolii. 

GEORGETA BORŞ, directorul Colegiului Tehnic Grigore Moisil:  Noi nu avem posibilitatea să îi percheziţionam, nici noi, nici agentul de pază, doar Jandarmeria. Noi chemăm Jandarmeria sau Poliția numai în cazuri grave. 

Elevul agresor riscă chiar să fie exmatriculat. În paralel, şi poliţiştii cercetează incidentul. Ei au deschis un dosar penal pentru ameninţare şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.