Un grav accident de muncă a avut loc miercuri de dimineaţă la Mina Lupeni. O galerie s-a surpat peste doi mineri, unul dintre ei murind. Gabriel era şef de schimb şi abia intrase în tură. Salvatorii au încercat să îl resusciteze mai bine de două ore.

Gabriel Lucian Bolosin Duleanţu, Duli, aşa cum îl cunoşteau prietenii, avea 42 de ani şi era tatăl unei fetiţe. Inginer minier, el locuia la Lupeni şi miercuri de dimineaţă a fost surprins de o surpare de pământ în abatajul cu banc subminat pan.9, strat 3, bl.V, acolo unde conducea o echipă de muncitori din cadrul sectorului I producţie, muncitori care executau operaţiuni specifice pentru avansarea abatajului.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 4 imagini în Galerie

Salvatorii spun că abia la autopsie se va stabili cauza exactă a morţii lui Gabriel, dar cum al doilea minel surprins de surpare nu a dat semne de intoxicare, e posibil ca decesul şefului de tură să fi fost cauzat de traumatisme severe.

Vezi 4 imagini în Galerie

Ajutorul miner Raul Bărbat, în vârstă de 33 de ani, nu a fost rănit serios de surpare. El a ieşit pe picioare din mină, fiind conştient în fiecare moment după prăbuşirea tavanului.