Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat la 4 ani de închisoare, la fel ca și fostul director al RCS - RDS SA, Ioan Bendei, în dosarul privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi au fost trimişi în judecată sub control judiciar în 22 august 2017 pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani şi respectiv dare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Potrivit DNA, Dumitru Dragomir a pretins 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la Ioan Bendei “în scopul atât de a îndeplini, cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum şi de a îndeplini acte contrare acestora”. 

De asemenea, Florin Bogdan Bădiţă, la data faptelor administrator al SC BODU SRL, acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, a fost şi el condamnat la 4 ani de închisoare.

În schimb, alți inculpați în acest dosar au fost achitați. Este vorba despre Bogdan Dragomir, acuzat de complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani, Alexandru Oprea, acuzat de complicitate la dare de mită, Mihai Dinei, acuzat de complicitate la dare de mită şi la spălare de bani şi Serghei Bulgac, acuzat de spălare de bani.

SC RCS & RDS a fost achitată pentru complicitate la dare de mită, dar condamnată cu amendă penală de 1,2 milioane de lei pentru complicitate la spălarea banilor.

De asemenea, SC INTEGRASOFT SRL, la data faptei deţinută de SC RCS - RDS SA, a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 700.000 de lei, pentru complicitate la spălare de bani, iar S.C. BODU SRL a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 1,64 milioane de lei. 

Sursa: news.ro