Liviu Dragnea rămâne după gratii de sărbători. Judecătorii de la Înalta Curte i-au respins cererea prin care încerca să scape de pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare. Fostul lider PSD se consideră nevinovat, iar avocaţii săi au transmis că mai are o speranţă. O nouă cale extraordinară de atac, care va fi însă judecată anul viitor.

"Îmi pare rău, nu pot să vorbesc", au fost singurele cuvinte pe care Liviu Dragnea le-a transmis jurnaliştilor. Doar o oră a durat procesul, iar avocaţii fostului lider PSD au cerut discreţie, motiv pentru care ziariştii au fost scoşi din sală. 

Articolul continua dupa recomandari

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea: Se consideră în continuare un om nevinovat şi a considerat că ceea ce s-a susţinut în contestaţia în anulare este perfect legal şi admisibil 

Liviu Dragnea a fost adus încătuşat la instanţă. A zâmbit însă la intrarea în sala de judecată.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea: Am susţinut această suspendare a pedepsei în baza faptului că textul de lege este foarte sec. Spune doar că un complet de judecată poate dispune şi suspendarea hotărârii care e atacată cu contestaţie în anulare, motiv pentru care este la îndemâna judecătorilor să aprecieze în ce măsură vor dispune sau nu suspendarea acestei hotărâri

La prânz, când se afla deja în Penitenciarul Rahova, Dragnea a primit o veste proastă şi una bună.

Magistraţii au respins contestaţia în anulare, care cuprindea şi cererea de suspendare a executării pedepsei, şi au admis în principiu recursul în casaţie. Un nou termen va avea loc în ianuarie. 

Liviu Dragnea este condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.